#VILÁGOM

Mi a közös a pikkelyes nadrágban, hímzett tányéralátétben és a színes gyerekrajzokban?

2016. március 25., péntek 18:55

Érdekesnek tűnő kiállításra néztünk el a napokban, amelyen használati és művészeti tárgyakat helyeztek el a Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem első emeletén. A tárlat különlegessége, hogy gyengénlátóknak, látássérülteknek és látóknak is egyaránt érdekes. Az Installatio néven futó kiállítást a Pest-Buda LEO Klub szervezésében, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem jelenlegi és volt diákjai készítették. A kiállított tárgyakat részben gyengénlátók alkották (az egyik falra például, gyengénlátó általános iskolások jó néhány, igen élménydús rajza/festménye van felaggatva), részben éppen az ő számukra, tájékozódásuk, ismereteik bővítésére szolgáló tárgyak, ruhaipari termékek láthatók, tapinthatók. Vannak játékok, speciális, ujjakkal feltérképezhető, például fém- és textilszálas műalkotások a falakon, különböző anyagból készült ruhadarabok, utcai viseletek (pl. táska, szoknya, overál). Ha szeretné megtudni, hogyan tájékozódnak a gyengénlátó, illetve látássérült gyerekek, emberek, kérhet fekete szalagot, amivel bekötheti szemét.

A kiállítás ingyen látogatható, a rendezők szívesen fogadják az erre a célra kihelyezett dobozokban a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületét támogató adományokat. Nagyon fontos, hogy csak április elsejéig látogatható a kiállítás, ne késsen le róla! Bár a kiállítás elég aprócska, de ha szeretne bájos gyerekrajzokat nézegetni, miközben adományoz nekik, már érdemes elmenni.

Hasznos információk

Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont, 1114. Budapest, Villányi út 11.                                    
Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 10:00-18:00, március 26-27-28-án zárva!
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta