3000 alkatrészből épült, 2000 golyóval működik a csodahangszer

Martin Molin egy svéd zenész, aki régóta játszik különleges hangszereken, mint a harangjáték, vagy a teremin. Most azonban szintet lépett, és megalkotta a Wintergatan Marble Machine-t, egy kézzel készült zenedobozt, amely 2000 acél golyóval van megtöltve - mutatta be a csodálatos szerkezetet a Colossal. A készülék a ciklusok során elindítja a vibrafont, a lábdobot, a cintányért és egyéb hangszereket, melyek Lego Technik alkatrészekkel vannak összekapcsolva. A golyók tölcséreken, csigákon és csöveken át közlekednek, és segítségükkel szólalnak meg a hangok. 

Molin a gépet 2014 augusztusában kezdte el megépíteni, és eleinte optimistán azt gondolta, hogy két hónapot fog ezzel eltölteni, ám a dolog komplexitása miatt - és talán amiatt is, hogy több mint 3000 darab alkatrészt kellett kézzel előállítani hozzá - a folyamat 14 hónapra tolódott ki. Ezt a YouTubeon is követni lehetett, hisz időnként megosztotta, hol tart. 

1

Annak ellenére, hogy nagy érdeklődést váltott ki a hangszer, sajnos nem igazán lehet megtekinteni, ugyanis szinte mozdíthatatlan.Malin reméli, hogy egy kisebb, vagy egy könnyebben szállítható verziót is tud készíteni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek