#VILÁGOM

KLIPradar: mit néztünk 2016 első hónapjaiban?

2016. február 20., szombat 14:35

Új rovatunkban olyan friss magyar klipeket mutatunk, amelyek nem biztos, hogy szembejönnek önnel a legnagyobb zenecsatornákon, és emiatt érdemtelenül kevés figyelmet, nézettséget kapnak. Lesznek köztük ismert és kevésbé ismert bandák szerzeményei, műfaji határokat pedig véletlenül sem állítunk. Mutatjuk, miket találtunk 2016 első hónapjaiban.

Passed: Driftin'

A 2014-ben alakult elektronikus popzenét játszó együttes a Mesmerize című számukkal hívta fel magukra a figyelmet, ami egyúttal  A Dal (2015) döntőjébe is bejuttatta őket. Azóta mégis kiderült, hogy nem egyslágeres bandáról van szó, a srácok rendszeres fellépői a budapesti éjszakának, januárban pedig egy új klippel jelentkeztek. Driftin' című lírai számukkal egyébként újra A Dal (2016) résztvevői lettek, és eddig úgy néz ki, hogy nagyon is betaláltak. Videójukat Szín Róbert készítette, az ötletgazda pedig az énekesnő, Dóri volt.

Tagok: Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Szabó Levente, Farkas Áron

The Stickfigures: Rest In My Fear 

A következő videóval sem nagyon futhatott össze zenecsatornákon, ami egy szintén viszonylag friss, indiepopban utazó banda dalához készült. 2013-as megalakulásuk lényegében annak köszönhető, hogy az USA-ban élő Tom Boros 2011-ben hazalátogatott, majd itt is ragadt és zenélgetni kezdett. Eleinte csak egyedül, később csatlakozott hozzá Gombai Gellért (gitár), majd Gombai Gábor (dob), végül Péter Ádám (basszusgitár). 2014-ben jöttek ki első, cím nélküli kislemezükkel, azóta rendszeresen láthatjuk őket különböző budapesti klubokban, idén pedig elkészítették másodi klipjüket is (az elsőt itt nézhetik meg). A magáról nem sokat hallató együttesnek a Rest In My Fear című melankolikus dala egy ideje megvolt, és csak arra várt, hogy videó is készüljön hozzá. Végül a klipet saját maguk vették fel, a koncepció pedig az volt, hogy a látvány kiegészítse a zenét, és egyben kizökkentse a nézőt. Amúgy ez bejött.  

SONYA: Krypta

Még egy 2013-as születésű garage-poszt-rock-indie vonalon mozgó együttes, Korbucz Sonyával az élén (az énekesnő legutóbb meghatározó kulturális élményeiről mesélt nekünk). Az egyre népszerűbb zenekar mögött sűrű két év áll, 2014-ben elnyerték a VIVA Comet díjat Kitchenfloor videójukért, kiadták Celine Gibassier kislemezüket, majd kicsit elvonultak dalokat készíteni. Némi hallgatás után idén jelent meg az új klipjük, a kicsit sötét jövőképet festő Krypta,  amelyet a francia származású Sébastien Praznoczy rendezett.

Tagok: Korbucz Sonya, Radics Dexter Gábor, Somló Pali, Dobos Lajos

Haunebu: Menned kell

A zajos garázs punk rockot játszó banda 2012-ben adott ki utoljára hanganyagot, 17 című EP-jük formájában. Ezt követően még egy ideig koncerteztek, majd eltűntek a srácok, egészen idáig: a Menned kell című klipjükkel úgy látszik visszatértek. A számot három évvel ezelőtt vették fel, amit idén rendesen átgyúrták és készítettek hozzá egy klipet is, Szabó Áron (aki egyben a banda énekese is) rendezésében. Egyébként tagok terén is beújítottak: Bajor Ádám (gitár), Szabó Áron (ének), Kolozsi Péter (basszusgitár) mellé becsatlakozott Vassallo Áron (dob,, és ismerős lehet a Rémember-ből és a Nemjuci-ból is), és Szőllősi Sándor (gitár). A fiúk azt állítják, most nem fognak eltűnni, és koncerteket, új számokat ígérnek. Meglátjuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta