A tojástérkép lett 2015 legkreatívabb projektje

A három közönségnyertes
A három közönségnyertesEggMap/MagikMe/A nagy DIY könyv

Február 10-én zárult le a szavazás a Highlights of Hungary pályázaton, ahol az idei év legkreatívabb projektjeit keresték, most pedig mutatjuk az eredményeket. A díjátadót a Toldi Klubban tartották, itt hirdették ki, hogy az 53 jelölt közül melyik tíz lett a közönségdíjas, továbbá a Forbes, az Instyle, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft jóvoltából három különdíjat is átadtak.

A győztes a Budapest-térképet magában rejtő EggMap lett - a legtöbb szavazatot begyűjtő, egyébként Sátor Dénes nevéhez kötődő alkotásról mi is írtunk korábban. A második helyezett MagikMe az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája: a Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már a UNICEF is felkarolta. A dobogó harmadik fokára a kreatív barkácsolásról szóló A nagy DIY könyv került.

Helyezés Projekt megnevezése Elérhetőség
4. Kéktúra pecsételődoboz Link
5. Midnight Music Link
6. Autizmusbarát Kakaókoncert Link
7. Bánkitó Fesztivál Link
8. Gárdos Péter: Hajnali Láz Interjúnk
9. Maacraft Link
10. Kreinbacher Birtok Ajánlónk

Az InStyle magazin különdíját az autizmussal élők különleges gondolkodásmódjára a divat eszközeivel reflektáló Perceptual Thinkers projekt, a Forbes magazinét a szakmai újrakezdés lehetőségét biztosító 45+ Vállalkozói Program kapta, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által meghirdetett Budapest a fiatal tehetségekért program különdíja pedig a középiskolásoknak életúttanácsokkal szolgáló Így Dolgozunk Mi projekthez került.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek