#VILÁGOM

Pamela Anderson nem cicababa többé

2016. február 16., kedd 18:45

Connected, azaz Csatlakoztatva címmel jelent meg Luke Gilford legújabb, egyben futurisztikus és kicsit ijesztő kisfilmje a Short of the Week rövidfilmes portálon, amelynek közel tíz perce a végtelenségig elmagányosodott, öregedő Jackie Bailey (Pamela Anderson) útkereséséről szól. A videóban a coach szerepét Luna (Dree Hemingway) tölti be, aki a középkori válságtól szenvedő Jackie-t invitálja egy olyan wellnessközpontba, ahol majd "csatlakozhat az univerzumhoz".

Ha a kisfilmet nézve a Spike Jonze rendezte A nő jut eszébe, az nem véletlen - mindkettőben található ugyanis egy "láthatatlan" narrátor, de míg a 2013-as alkotásban Scarlett Johansson töltötte be ezt a szerepet, addig itt Jane Fonda adja a hangját hozzá. A főszereplő, Jackie célja egyébként (és ebben segít neki Luna, illetve az említett podcastek is), hogy megpróbáljon kitörni a magányból, hogy kapcsolatba tudjon kerülni az őt körülvevő világgal, a többi emberrel - erre válaszul Luna az egész univerzumot ajánlja fel neki. A sors iróniája, hogy míg a magányért nem kis mértékben felelős az emberi kapcsolatok virtualizálódása, addig itt a csapat tagjává váláshoz kötelező a fülbe lőtt chip, ami a wifi-csatlakozást segíti és amelynek segítségével az alany egész korábbi élete, érzései és céljai felderíthetőek.

CONNECTED from Luke Gilford on Vimeo.

A videó leírásából kiderül, hogy Gilford fejében már akkor beugrott a Connected ötlete, amikor először találkozott Pamela Andersonnal, célja pedig az volt, hogy a test folyamatos tökéletesítésének, a fiatalság hajszolásának az életre gyakorolt hatásának egy mélyebb szintjét mutassa meg. A szexszimbólumokra egyébként mindig is felnézett (legyen szó Marilyn Monroe-ról vagy Bridgette Bardot-ról), hiszen számára egyet jelentettek a misztikummal és a sokak által "ismert" külső alatt rejlő titokzatossággal. 

"Remélem, a filmem új szintre tudja emelni azt a párbeszédet, ahogyan a szépséghez, az öregedéshez és a technológiához viszonyulunk" - mondja Gilford."Hogyan változik egy előadóművész, aki a testével hagyott nyomot a világban, vagyis egy olyan dologgal, ami a korral elkerülhetetlenül veszít az értékéből? Az volt a célom, hogy ezeket a kérdéseket feltehessem a filmben, és hogy egy olyan érzékeny alakítást tudjak előcsalogatni, ami elmossa a határokat a valóság és a képzelet közt."

A rendező a film középpontjába ezt az átalakulást állította: nála Jackie végül megtalálja a lelki békéjét és megváltozik - ahogy Anderson maga is tette, életében nem is először, hiszen elég csak arra gondolni, hogy a Kanadából érkező, A-kosaras melltartót hordó, egykor barna hajú lányból hogyan lett Amerika hivatalos szexbombája, a nagymellű, szőke "kaliforniai álom".

Nézőként egyébként fura nem a megszokott Baywatch lányként vagy Playmate-ként látni a képernyőn Andersont, de hiába nincs sminkben, nekünk a műfaj miatt talán még szebbnek is tűnik, mint ahogy egykori imidzséből emlékezünk rá. Az alakításáról nem is beszélve: játsszunk el kicsit a gondolattal, mi lett volna, ha annak idején komolyabb szerepeket osztanak rá és vállal el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta