#VILÁGOM

Napi cuki: az elveszett plüssmackó kalandjai a Szépművészetiben

2016. február 8., hétfő 09:14

A Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumokat nyitogató angyalszárnyas munkatársai után a Szépművészeti Múzeum dolgozói is előrukkoltak egy szupercuki videó sorozattal, melyeken egy ott felejtett, elnyűtt mackó kalandjait lehet nyomon követni. A Hieronymus Bocsnak elnevezett mackó egyébként a felújítás alatt álló épületben flangál és a múzeum olyan részeibe enged bepillantást, ahova eddig nem igen jutottak be az odalátogatók.

A sztorinak előzménye is van, ugyanis az átmenetileg a Nemzeti Galériába költözött múzeum dolgozói egy múzeumpedagógiai foglalkozást követően találták rá a mackóra, majd hiába keresték a gazdáját, az nem jelentkezett a plüssfiguráért.

12301643 1039828076037354 7015130184714562968 n
Fotó: facebook.com/szepmuveszeti

„Mialatt türelmesen vártunk arra, hogy hazajuttathassuk, mi is nagyon megszerettük a kis plüss jószágot. Ezért arra gondoltunk, hogy hivatalossá tesszük a státuszát és "állományba vesszük". Mivel nem tudtuk, hogyan hívják, pályázatot hirdettünk az elnevezésére. A sok kiváló ötlet közül a Hieronymus Bocs név került ki győztesen. A múzeum bezárása utáni rendezkedésben, a Nemzeti Galériába költözés során viszont jól ottfelejtettük Hieronymust a Hősök terén. A bocs azonban nagy szerencsénkre eléggé talpraesetten viselkedett, és ha már így alakult, hát hasznosan töltötte az idejét: jól bebarangolta a múzeumot, mi pedig rögzítettük néhány kalandját.

Azóta már újra velünk van a Nemzeti Galériában, és talán nem árulunk el hétpecsétes titkot, ha elmondjuk, hogy itt is imád csavarogni...” – olvasható a Szépművészeti Múzeum Facebook oldalán. A pár másodperces ismeretterjesztő kalandfilmeket ide kattintva tudja követni, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen izgalmakban lesz még része a múzeum kabalafigurájává avanzsált ottfelejtett plüssnek a jövőben, és persze drukkolunk: így talán még az eredeti gazdájához is eljut a híre...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta