#VILÁGOM

Focipályányi fraktálokat tapos a hegyoldalakba a hóművész

2016. február 5., péntek 13:34

Ha önnek eddig a hóangyalkészítés volt a maximum, amihez a hóval kezdeni tudunk, mutatunk pár nagyobb ívű elképzelést, amihez nem kell más, csak egy stramm hótaposó csizma... meg némi kondíció, pontosság, idő, és valami számítógépes modellezőprogram ismerete. Simon Beck "hóművész" munkáit a Treehuggeren találtuk, és bár elsőre persze hülyeségnek hangzik, hogy valaki mintákat taposson a hóba, a végeredményt látva el kell ismerjük, van a dologban valami. Beck számára egyébként ez egy - az átlagosnál némileg komolyabban vett - hobbi, az angliai Oxfordban szerzett mérnöki diplomát, a munkája pedig térképkészítés.

Nagyobb sík felületekre készíti ezeket a mintákat, melyek mérete legalább két, de néha több (!) focipálya nagyságú. Ehhez képest meglepő, hogy az alkotások átlagosan 5 óra alatt elkészülnek. Becket az se akadályozza, ha közben rásötétedne, ilyenkor feldob egy fejlámpát és így „rajzolgat”. Mert - mint mondja - az egész nem más, mint geometria, és ha előre kiszámolja a lépéseit, meg néha kicsit méricskél közben, akkor egyáltalán nem probléma, ha nem látja át a teljes formát. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta