#VILÁGOM

Pár orosházi fiatal megmutatja, mi van a sztereotípiák mögött

2016. február 2., kedd 10:02

Egy társadalom működésének egyik alapja, hogy tagjai elfogadóak és toleránsak legyenek egymással. Erre az - itthon mára szinte utópisztikus - elképzelésre szeretné felhívni a figyelmet a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület kampánya. A gyűlöletbeszéd elleni témakörben hirdetett pályázatukra született meg az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat fotósorozata. Képeiken bemutatnak jó néhány olyan személyt (akik egyébként mind a városban élnek és/vagy dolgoznak), akiknek külseje tökéletesen megtestesít olyan, az átlagtól eltérő sztereotípiákat, amiket a társadalom amúgy olyan jól tud gyűlölni. Van közöttük cigány srác (aki valójában teológushallgató), raszta hajú hippilány (aki gyerekeket segítő önkéntesként dolgozik), szanaszét tetovált fiatal fickó (civilben sérült gyerekekkel dolgozik és amatőr költő), fiatal, kigyúrt macsó (aki amúgy bankfiókigazgató), vagy Down-szindrómás fiatalember (aki felszolgálóként dolgozik).

A kampány a hétköznapi normáktól eltérő embertársaink elfogadását célozza meg azzal, hogy a sztereotip sémák mögé néz, hogy ezzel rábírja a társadalmat is arra, hogy ne okvetlenül az első, csak a külső megjelenésen alapuló megítéléssel álljanak egymáshoz a tagjai. A cél az volna, hogy mindenki közvetlen tapasztalatok megélésével, és ne szimplán a megjelenése alapján ítélje meg a másikat. 

12631317 1142336312445957 4822598687495248920 n
Fotó: Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület / Facebook

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta