#VILÁGOM

Másszon bele Salvador Dalí fejébe!

2016. február 2., kedd 17:55

Jean-François Millet 1859-ben festett, The Angelus című műalkotását Salvador Dalí tette még híresebbé: 1935-ben készült el annak parafrázisával. A mű most újabb életre kelt, szó szerint: a virtuális valóságot megidéző Oculus Rift segítségével 360°-os sétát tehetünk a festményben, írja a Wired.

A Goodby Silverstein & Partners által készített videó egyébként a floridai Dalí Múzeumban berendezett, Disney and Dalí: Architects of the Imagination című kiállításra készült. A Dreams of Dalí (Dalí álmai) anyag elején a festmény két központi alakját képező két óriási szoborral együtt találhatjuk magunkat a sivatagban és a tény, hogy egyedül vagyunk a környezetben, még drámaibbá teszi az amúgy is nyomasztó festményt. 

A lenti videón is látható környezetet egyébként a játékfejlesztők módszereihez hasonlóan 3D-modellezéssel, különböző világításokkal és textúrákkal alkották meg - ehhez társítottak egy navigációs rendszert. A készítőknek külön kihívást okozott még az is, hogy vajon miként festhettek a szobrok hátulról és hogy mi is van mögöttük. Bár az eredeti festményen a két alak omladozó romként jelenik meg, lábaiknál kastélyszerű építmények, az egész jelenetet pedig a félhold sejtelmes fénye világítja be - ezzel szemben a videó nemcsak ennek a képnek a bebarangolására készült, készítői szándékai szerint az eredeti festmény csak kapuként szolgál a festő képzeletének nem evilági tájaira. Így az sem meglepő, hogy többek között a Dalí más festményeiről ismerős, gigantikus, pálcikalábú elefántokba is belefuthat. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta