#VILÁGOM

Önnek eszébe jutna a tejivást Lemmy Kilmisterrel reklámozni?

2016. január 8., péntek 15:26

December 6-án, alig pár héttel halála előtt forgatott egy reklámot Lemmy Kilmister az itthon teljesen ismeretlen, Finnországban viszont piacvezető tejtermék gyártónak, a Valionak. A kisfilm nem ismeretlen a finnek számára: az 1990-es években a Dairy Nutrition Council (Tejterméktanács) számára már készült egy hasonló - igaz, abban nem a rocklegenda szerepelt.

A videó egész rövid, de senki se tartson attól, hogy az amúgy whiskeyt (illetve az utóbbi időkben egészségügyi okokból már csak vodka-narancsot) fogyasztó Motörhead énekese tejbajusszal látható benne. Nem, Lemmy csak ennyit mond, ahogy kilép a bárból: "Soha nem ittam tejet - és soha nem is fogok. Seggfejek!" Ez - a hírek tudatában - sajnos most már teljesen más értelmet nyer, mintha pár héttel ezelőtt hozzák nyilvánosságra.

A kisfilm végén látható nyilatkozatban a Valio azt is elárulja, hogy bár eredetileg szimpla reklámnak indult a forgatás, Lemmy halála miatt úgy döntöttek, legyen ez inkább tisztelgés a "szeretetre méltó és kivételes" zenész egész élete előtt. Ezért is döntöttek úgy, hogy - az eredeti tervvel ellentétben - azt a verziót használják, amibe Lemmy a forgatáson hirtelen ötlettől vezéreltetve beletrollkodta a saját véleményét is: a vigyor és a seggfejezés ugyanis nem szerepelt az eredeti szövegkönyvben. 

A forgatás utáni napon egyébként a zenekar Helsinkiben adott egy koncertet is, ha már ott voltak - az utolsót az országban. Itt alább mutatjuk a húsz évvel korábbi verziót, csak hogy látsszon, mennyit dobott rajta Lemmy, a mostani verzió forgatásáról pedig itt talál szép werkfotókat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta