#VILÁGOM

Kik dugnak pókot a karácsonyfába?

2015. december 31., csütörtök 12:28

Az orosz illusztrátor, Marie Muravski karöltve a londoni székhelyű ékszertervezővel, Vashival húsz kedves rajzban álmodta meg a világ furcsa vagy éppen bájos karácsonyi szokásait, írja a mymodernmet. Muravskinak köszönhetően a képek illusztrációk, amik azt hivatottak bemutatni, milyen vidáman élik meg az emberek a szerelmet és ünnepeiket a bolygónkon. 

Tudta például, hogy Ukrajnában sokan szimbolikusan egy pókot rejtenek a karácsonyfába, mert az szerencsét hoz? Úgy tartják, egyszer egy szegény özvegyasszony fáját csodálatos fonállal szőtte körbe egy pók, mert az nem engedhette meg magának, hogy díszeket vegyen. 

Haitin a gyerekek szalmával kitömött cipőket tesznek a fa alá, hogy reggelre a Mikulás megtöltse azokat ajándékokkal, míg az egyik legizgalmasabb szokásuk talán a mexikóiaknak van, Oaxacában ugyanis a családok összeülnek december 23-án, hogy retekből faragjanak betlehemest, és a legjobban sikerülteket bemutatják a főtéren.

A többi képért kattintson!
A többi képért kattintson!
Fotó: Marie Muravski / Vashi

A sorozattal kulturális különbségeink közt elmosódnak a határok, de azért azt ne felejtsük el, hogy a világ legkülönbözőbb részein csókkal ünneplik az éjfélt az év utolsó napján. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta