Ez az év egyik leghatásvadászabb kiállítása

Nemcsak Sofia Coppola használta fel ismét Bill Murray sajátos karakterét az év utolsó napjaiban, hanem a brit művész, Brian Griffiths is, akinek 'Bill Murray: a story of distance, size and sincerity' című kiállítása 2015 november 20. és 2016 február 28.között tekinthető meg a gatesheadi Baltic Centre kortárs galériában – hívja fel a figyelmet az 1968-ban született művész legújabb munkájára a Crack Magazine.

Griffiths a kollekción belül kilenc különböző stílusú épület homlokzatán fantáziál arról, hogy a hollywoodi színész miként tengeti mindennapjait. A jól ismert arc így feltűnik többek között egy pazar Los Angeles-i tengerparti házon, egy régi skót kastélyon, de olyan karikatúrába hajló, Murray-hez közel álló tárgyak is helyet kaptak a térben, mint egy whiskykkel megpakolt minibár, egy zongora, vagy egy helikopter.

helicopter drone, seashells, #StayPuft Marshmallow Man...... not to mention the face of #BILLMURRAY. The new exhibition from artist Brian Griffiths opened yesterday and can be seen all weekend at BALTIC.10am-6pm. #newexhibitions #contemporaryart #briangriffiths

BALTICCentreForContemporaryArt (@balticgateshead) által közzétett fénykép,

„Bill Murray mindig hiteles. Ő következetesen Bill Murray. Egy világszerte ismert szupersztár, a pasi a szomszédból, egy márkaellenes márka, egy fegyelmezetlen Lothario, egy méltóságteljes bohóc és bohókás filozófus” – foglalja össze a művész, a 65 éves színészről mindazt, ami miatt Murray ikonikus figurájává nőtte ki magát a hollywoodi filmek világának.

Brian Griffiths a kilencvenes évek óta készíti teátrális szobrait és installációit, az egyik legismertebb műve egy élethű nagyságú karton rekonstrukció, amit számítógépes munkaállomásokról készített. Eközben előszeretettel keresi a társadalmi és az anyagi különbségek közötti komplex kapcsolatokat is a munkája során, ahogy az is gyakran foglalkoztatja, hogy a félelmeink milyen hatással vannak a fantáziánkra. Kattintson a videóra és nézze meg az izgalmasnak ígérkező kiállításról készült kisfilmet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek