#VILÁGOM

Ez az év egyik leghatásvadászabb kiállítása

2015. december 27., vasárnap 09:41

Nemcsak Sofia Coppola használta fel ismét Bill Murray sajátos karakterét az év utolsó napjaiban, hanem a brit művész, Brian Griffiths is, akinek 'Bill Murray: a story of distance, size and sincerity' című kiállítása 2015 november 20. és 2016 február 28.között tekinthető meg a gatesheadi Baltic Centre kortárs galériában – hívja fel a figyelmet az 1968-ban született művész legújabb munkájára a Crack Magazine.

Griffiths a kollekción belül kilenc különböző stílusú épület homlokzatán fantáziál arról, hogy a hollywoodi színész miként tengeti mindennapjait. A jól ismert arc így feltűnik többek között egy pazar Los Angeles-i tengerparti házon, egy régi skót kastélyon, de olyan karikatúrába hajló, Murray-hez közel álló tárgyak is helyet kaptak a térben, mint egy whiskykkel megpakolt minibár, egy zongora, vagy egy helikopter.

„Bill Murray mindig hiteles. Ő következetesen Bill Murray. Egy világszerte ismert szupersztár, a pasi a szomszédból, egy márkaellenes márka, egy fegyelmezetlen Lothario, egy méltóságteljes bohóc és bohókás filozófus” – foglalja össze a művész, a 65 éves színészről mindazt, ami miatt Murray ikonikus figurájává nőtte ki magát a hollywoodi filmek világának.

Brian Griffiths a kilencvenes évek óta készíti teátrális szobrait és installációit, az egyik legismertebb műve egy élethű nagyságú karton rekonstrukció, amit számítógépes munkaállomásokról készített. Eközben előszeretettel keresi a társadalmi és az anyagi különbségek közötti komplex kapcsolatokat is a munkája során, ahogy az is gyakran foglalkoztatja, hogy a félelmeink milyen hatással vannak a fantáziánkra. Kattintson a videóra és nézze meg az izgalmasnak ígérkező kiállításról készült kisfilmet!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta