#VILÁGOM

Nincs ideje kortárs magyar irodalmat olvasni? Hallgasson!

2015. december 10., csütörtök 11:08

Összeállt Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál, és közösen létrehoztak valami eszelősen menőt: egy, a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő mobilalkalmazást. A Hallgass, olvasó! elnevezésű app tulajdonképp egy hangoskönyvtár, kortárs magyar írók műveit tartalmazza, amiket népszerű színművészek tolmácsolnak. Előbbiek között üdvözölhetjük többek között Dragomán Györgyöt, Grecsó Krisztiánt, Tóth Krisztinát, Bereményi Gézát és Lackfi Jánost, utóbbiak csoportját pedig Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor és Mácsai Pál alkotja.

„A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól, szeretnénk a karácsonyi időszakban közlekedők számára ezt bizonyítani” - állítják a Budapestet nyaranta immár ötödik éve irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy „őszi különkiadás” is zajlott nagy érdeklődés mellett. A szervezők úgy gondolják, kiemelten fontos, hogy a fesztiválon túl az év többi napján is könnyen elérhetőek legyenek a hazai kortárs írók művei.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények kerülnek majd bele. Az iOS verziót ide, az Androidot pedig ide kattintva találja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta