#VILÁGOM

Hamis reklámokkal a klímaváltozás ellen

2015. december 3., csütörtök 17:21

600 plakát lepte el Párizs utcáit nem sokkal a napokban kezdődő ENSZ klímacsúcs előtt, nagyjából arra figyelmeztetve, hogy hiába ülnek össze a nagyhatalmak, ha utána úgysem történik az égvilágon semmi. A poszterek, citylight-ok valójában nyolcvankét művész kritikus beszólása, a klímaváltozás enyhítését sokszor elméletben támogató, valójában a klímaváltozáshoz tevékenységükkel nagyban hozzájáruló óriáscégek álreklámai. A plakátok a világ tizenkilenc különböző országából érkeztek a francia fővárosba, adta hírül a ThisIsColossal.

Brandalism fantázianévre hallgató projekt elég keményen bírálja a komoly cégeket, arra ösztönözve a nézőket, hogy vegyék végre észre az összefüggést a globális felmelegedés, a klímaváltozás vagy a fosszilis üzemanyagok felhasználása között. Az Air France, a Dow Chemicals, a GDF Suez és a Volkswagen is megkapja a magáét, ráadásul úgy, hogy a betűtípusok és a grafika is egy az egyben felismerhető a reklámokon. "Az Air France vagy a GDF-Suez úgy beszélnek magukról, mint a klímacsúcs nagy problémamegoldóiról, közben meg az egész problémát pont ők okozzák!" – foglalta össze Joe Elan, a Brandalism projekt ötletgazdája.

Escif, Jimmy Cauty, Neta Harari, a Bansky-kollaboráns Paul Insect, vagy Kennard Phillips csak néhány a nagy nevek közül, akiknek plakátjai fellelhetőek Párizs legkülönbözőbb pontjain. Talán a klímacsúcsosok is észre fogják venni, akárcsak azt a kezdeményezést, amiben az ön szavazatára is számít még pár napig az Al Gore indította Live Earth-kampány, és amihez Magyarország az Élő bolygónk testvérkampánnyal csatlakozott a Föld megmentésének érdekében.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta