#VILÁGOM

Kulka a legnagyobb király!

2015. december 1., kedd 17:42

A Menedék évek óta sokat tesz a menekültekért, most pedig egy erős húzással olyat találtak ki, amit kevesen vállaltak volna be. Híres emberekhez költöztettek be migránsokat, akik éppen albérletet keresnek, de nem találnak. Az első részben Kulka János egy afgán fiút, Amint lát vendégül, aki nem most érkezett, már 6 éve itt él. Az együtt töltött napokról közösen forgattak, így egy videónaplót lehet követni. Még három részt hoznak nyilvánosságra a Velkám Májgrentsz! kampány keretében november 30. és december 8. közt: Klein Dávid hegymászó, Vranik Roland filmrendező, valamint Jónás Vera énekesnő is forgatott arról, hogyan éltek együtt ideiglenesen egy-egy külföldről érkezettel. A filmek erőssége, hogy személyes történeteken keresztül hozzák közelebb az Iránból, Afganisztánból és Ugandából származó szereplőket, és bemutatják az együttélés hétköznapi helyzeteit. A kampány célja az elfogadás és befogadás segítése mellett az, hogy létrejöjjönegy adatbázis azokból a jelentkezőkből, akik szeretnék a lakásukat vagy a szobájukat kiadni itt élő migránsoknak, és összeköthessék őket azokkal, akiknek nehézséget okoz albérletet találni.

Ha önt sem zavarná, hogy egy külföldi bérli a lakását, jelentkezzen itt! 

A programba bekerülő lakás- vagy szobakiadókat a Menedék szociális munkás és interkulturális közvetítője mentorálja, azaz segíti a felmerülő kérdések megválaszolásában, a zökkenőmentes együttműködésben, és - reményeik szerint - egy szorosabb viszony kialakításában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta