#VILÁGOM

Tudta, hogy Steve Martin zenészként is menő?

2015. november 15., vasárnap 10:14

A megszállott Steve Martin rajongók bizonyára tisztában vannak vele, hogy a nemrég hetvenedik életévét betöltött színész nemcsak komikusként hanem zenészként is előszeretettel lép fel világszerte. Sőt, a wikipedia.org szerint ő a világ egyik legismertebb bendzsójátékosa, amiben minimum annyi igazság valóban kell legyen, hogy a bendzsózenészek közt relatíve kevés az olyan, aki hollywoodi filmekben is szerepel. Martin körülbelül tíz éve bukkan fel a különböző zenei eseményeken, leginkább dzsesszfesztiválokon, ahol általában a Steep Canyon Rangers nevű zenekarral áll színpadra énekesként és bendzsósként. Első albuma 2009-ben jelent meg The Crow: New Songs for the Five-String Banjo címmel.

Steve Martin legújabb zenei anyagára, a 'So Familiar” című albumra a RollingStone.com zenei lap hívta fel a figyelmünket. A karácsonyi szezonra időzített, október 30-án piacra kerülő lemez érdekessége, hogy a humorista immár másodszorra ad ki közös lemezt Paul Simon 49 éves nejével, az énekes-zeneszerző Edie Brickellel. „ A második stúdióalbumot a 2014-es közös zenéléseink ihlették.” – mondják a zenészek, akiknek két éve jelent meg első közös lemezük „Love Has Come For You” címmel.

Fotó: stevemartin.com

„Minden bendzsójátékos barátom egyetért abban, hogy ha szerzel egy új bendzsót, akkor annak a felfedezésével egy új dal is születik majd. Én most éppen egy új bariton bendzsóval kísérleteztem, ami a hagyományos bendzsótól eltérően egy jóval alacsonyabb hangfekvésű hangszer. Ezt Bela Fleck vezette be, ő a műfaj egyik legjobbja. ” – mondja Steve Martin. (Az 1958-ban született jazz zenész, Fleck Béla a jelen legismertebb bendzsóművésze. Simonyi András avatta „tiszteletbeli magyarrá” 2007-ben.)

„Egy hosszú reggeli séta alkalmával hallgattam meg Steve bendzsójátékát a telefonomon, és magamban már dúdoltam is a dalt” – emlékezik vissza a közös munka kezdetére a széles körben ismert énekesnő. A legújabb, javarészt country, folk és bluegrass (a dél-amerikai népzenéhez szorosan kötődő zenei stílus) stílusban készült albumot a szaklapok szerint hamar elkapkodják majd, a kingroadmerch.com oldalán egy LP-ért 24.99 dollárért (kb.6789 forint), egy digitálisan letölthető verzióért 9.99 dollárt (kb.2710 forint) egy CD-ért pedig 14.99 dollárt (kb.4066 forint) kérnek a kiadónál. Ha ezek után kíváncsivá tettük, ide kattintva belehallgathat a színész és az énekesnő második albumába.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta