#VILÁGOM

Kell-e kis Jézus a lépcsőfordulóba?

2015. november 12., csütörtök 13:32

Tetszik?

 • 44
  Jópofa, de nem tenném ki
 • 49
  Kéne!
 • 48
  Rémes
 • 19
  Giccses, én jobbat photoshopolok!

Mi is megemlékeztünk már az ukrán művész, Alekszej Kondakov munkáiról, aki azt vette a fejébe, hogy klasszikus festmények szereplőit helyezi modern környezetbe. Most a weburbaniston találtuk, hogy – feltehetően a nagy sikerre való tekintettel – újabb sorozattal rukkolt elő.

A környezet új, de a téma a régi, tehát még mindig barokk festmények szereplői keresik a helyüket egy új, kortárs környezetben, bár ennek a mostani sorozatnak pár képe grafika, így azok inkább hasonlítanak egy fura számítógépes játék hátterére, mint hús-vér helyszínekre (Szűz Mária karján a gyermekkel és a báránykával például akár egy Counter Strike helyszínen is álldogálhatna a lépcsőfordulóban).

A művész mostani sorozatában olyan klasszikusokat helyezett köznapi környezetbe, mint Caesar van Everdingen Bacchusa, Caravaggio Dávid és Góliátja, vagy William-Adolphe Bouguereau Nimfák és szatírok című festményének szereplői. Döntse el, szereti-e őket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta