#VILÁGOM

Ilyen az, amikor az asszony a macskákért rajong

2015. november 5., csütörtök 11:44

236,8 millió forintnak megfelelő dollárért kelt el a Sotheby's aukcióján a világ legnagyobb macskás festményének titulált kép - írja a New York Post. Carl Kahner osztrák festő munkája a Feleségem szerelmei címet viseli, és egy igen utópisztikus állapotot mutat be, ahol a macskák a rózsaszín szaténon és keleti szőnyegeken élvezik az életet. Továbbá a képre nemhogy Kahner úr nem fért rá, de egyetlen férfi sem található rajta. 

A kép olyan súlyos (a mérete 182X259 cm), hogy amikor fel akarták akasztani a kiállításhoz, kiszakadtak a tartók a falból, így egy speciális falat kellett készíteni a becses 103 kg-os darabnak. 

CS5jTcOW4AAAVxl
Fotó: Twitter / Sotheby's

Kate Birdsall Johnson a képen látható 350 macskája egyébiránt egy 12,14 négyzetkilométeres területen élt, Kaliforniában. Minden macskának volt neve, és egy csapatnyi szolga gondoskodott a jóllétükről- számolt be Melanie Brister a Sotheby's szóvivője. 

A kép középpontjában Sultan ül, egy 3000 dolláros (860000 Ft) macska ül, akit Johnson párizsi utazása során vásárolt. 

Kahler sosem festett macskát a kép elkészülte előtt, ezért 3 éven át rajzolta őket, hogy megfigyelje a viselkedésüket, a személyiségüket és mozdulataikat. A festőnő a kép elkészülte után 2 évvel, 1893-ban hunyt el, de 500000 dollárt (143 millió forint) hagyott hátra a macskák gondozására.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta