#VILÁGOM

Tudja, mit üzennek ezek a sírkőszimbólumok?

2015. november 1., vasárnap 12:54

A sírkövekbe vésett szimbólumok sok mindent elárulnak a halottak hiedelmeiről, vagy legalábbis a hozzátartozók által az elhunytaknak tulajdonított életfilozófiáról. A sírkőszimbolika azonban nem csak széles körben jól ismert jelképekből áll, hiszen vannak egészen ritka, összetett és rejtélyes motívumok is, amelyek csak bizonyos vallású, valamilyen csoportba vagy szervezetbe tartozó emberek számára nyernek értelmet. A régi magyar sírokon például gyakran volt látható a méh, ami a halál és az újjászületés, valamint a halhatatlanság és a lélek jelképe, a kereszténység szimbólumrendszerében pedig a rózsa Istent, Jézus Krisztust és Szűz Máriát is jelképezi.

Az WebUrbanist.com összegyűjtött néhány jellegzetes sírkőbe vésett motívumot a világ más-más tájairól, amik valamilyen fontos üzenetet hordoznak az élők számára. A galériáért kattintson a képre!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta