#VILÁGOM

De jó, hogy Kurt Vonnegut nem elégedett meg az autóügynöki karrierrel!

2015. november 1., vasárnap 17:46

Pöpec kis infografikát találtunk annak ékes bizonyítékaként, hogy minden kezdet nehéz, némelyik meg még annál is nehezebb. A Unplag.com mutatott rá, hogy mégoly hatalmas irodalmi ikonok, mint Salinger, Faulkner vagy Vonnegut is voltak egykor kezdők, nem is annyira álommelókkal. James Joyce-nak, az Ulysses szerzőjének azért nem ment olyan nagyon rosszul, hiszen előadóművészként dolgozott, gitáron és zongorán szórakoztatta a közönségét; de nem mindenki volt ilyen szerencsés. 

Mint látható Chuck Palahniuk, a Harcosok Klubjának szerzője például mosogatófiú is volt, mondjuk az semmi ahhoz képest, hogy kamionokat bütykölt, ám erről pont nincs rajz a fent említett infografikán. Kurt Vonnegut háborúban eltöltött éveiről (Az ötös számú vágóhíd) is többet tudunk, mint arról, hogy miközben sorozatosan írogatta novelláit, a Saab gépjárműveit értekesítette. 

Salinger is, mielőtt a Rozsban a fogóval (értsd: Zabhegyező) őrült sikereket ért volna el, egy svéd tengerjáró hajón felelt azért, hogy a színpadon látottak elkápráztassák a pihenni vágyó publikumot. Stephen Kingről egyáltalán nem mondható el, hogy későn látott volna neki a megélhetési írásnak, mégis volt ő középiskolai gondnok, ami valljuk be, sok mindent megmagyaráz. 

Fotó: unplag.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta