#VILÁGOM

Neveljen punkot a gyerekből!

2015. október 29., csütörtök 13:06

Az olyan csodálatos gyerekkönyvek, mint a What Every Child Needs To Know About Punk illetve a Go the Fuck to Sleep után egy újabb gyöngyszemmel rukkolt elő az egyre szélesebb körben ismert brooklyni könyvkiadó, az 1996-ban alapított Akashic Books. A szokatlan témák és szókimondó címek nem véletlenek: a kiadót a poszt-hardcore zenekar, a Soulside valamint a GVSB basszusgitárosa, Johnny Temple alapította azzal a céllal, hogy nyilvánosságra hozza a független művészek munkáit.

Fotó: akashicbooks.com

Természetesen mi másról szólna a több díjjal is kitüntetett kiadó új, 'What Is Punk' című gyerekkönyve, mint a hetvenes évek egyik legmeghatározóbb zenei irányzatáról, a punkról, annak olyan forradalmi klubjairól, mint a CBGB vagy a Max, illetve az irányzat kulcsfiguráiról, mint például detroiti származású Iggy Pop, a Television, a New York Dolls, a Talking Heads, a Ramones, a Sex Pistols a Velvet Underground, a Blondie illetve a londoni Clash, akik mind valami újat, felháborítót és frisset képviseltek.

Fotó: akashicbooks.com

„Ki gondolta volna, hogy a punk ennyire jól illusztrálható színes gyurmával. Ann Yi lenyűgöző, 3D-s Johnny Rotten és Henry Rollins figurái szerethetőek, ugyanakkor pontosak és megnyerőek. Ez a részletes és tanulságos kis könyv megtanítja az olvasót a punkzene történelmi fontosságára és megismerteti annak legmeghatározóbb szereplőit is. Kellemes olvasmány gyereknek és szülőnek egyaránt, egy olyan mű, ami jó alapul szolgál a következő generációs kis punkok számára”- olvasható a School Library oldalán, ahol 2015 legvadabb gyerekkönyvei között emlegetik az Eric Morse által írt művet. És nem is drága, ide kattintva 11.40 dollárért (kb.3090 forint) ön is megrendelhet.

Fotó: akashicbooks.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta