Neveljen punkot a gyerekből!

Az olyan csodálatos gyerekkönyvek, mint a What Every Child Needs To Know About Punk illetve a Go the Fuck to Sleep után egy újabb gyöngyszemmel rukkolt elő az egyre szélesebb körben ismert brooklyni könyvkiadó, az 1996-ban alapított Akashic Books. A szokatlan témák és szókimondó címek nem véletlenek: a kiadót a poszt-hardcore zenekar, a Soulside valamint a GVSB basszusgitárosa, Johnny Temple alapította azzal a céllal, hogy nyilvánosságra hozza a független művészek munkáit.

akashicbooks.com

Természetesen mi másról szólna a több díjjal is kitüntetett kiadó új, 'What Is Punk' című gyerekkönyve, mint a hetvenes évek egyik legmeghatározóbb zenei irányzatáról, a punkról, annak olyan forradalmi klubjairól, mint a CBGB vagy a Max, illetve az irányzat kulcsfiguráiról, mint például detroiti származású Iggy Pop, a Television, a New York Dolls, a Talking Heads, a Ramones, a Sex Pistols a Velvet Underground, a Blondie illetve a londoni Clash, akik mind valami újat, felháborítót és frisset képviseltek.

akashicbooks.com

„Ki gondolta volna, hogy a punk ennyire jól illusztrálható színes gyurmával. Ann Yi lenyűgöző, 3D-s Johnny Rotten és Henry Rollins figurái szerethetőek, ugyanakkor pontosak és megnyerőek. Ez a részletes és tanulságos kis könyv megtanítja az olvasót a punkzene történelmi fontosságára és megismerteti annak legmeghatározóbb szereplőit is. Kellemes olvasmány gyereknek és szülőnek egyaránt, egy olyan mű, ami jó alapul szolgál a következő generációs kis punkok számára”- olvasható a School Library oldalán, ahol 2015 legvadabb gyerekkönyvei között emlegetik az Eric Morse által írt művet. És nem is drága, ide kattintva 11.40 dollárért (kb.3090 forint) ön is megrendelhet.

akashicbooks.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek