Erzsébetvárosi suli kapta Magyarország legnagyobb tűzfalfestményét

A VII. kerületi TűzfalRehab részeként elkészült Magyarország legnagyobb egybefüggő tűzfalfestménye. A több mint ezer négyzetméteres, Vidák Zsolt grafikusművész tervezte alkotást az Alsóerdősor utcai általános iskola udvarán lehet megtekinteni. A festést megelőzően a fal teljes felületét vakolták, mélyalapozták, majd végül sor került a dekorációs festésre. A festési folyamat három hétig tartott, ez alatt közel ezer liter festéket használtak fel.

„A három éve indult rehabilitációs programunk országos népszerűségnek örvend. A híressé vált tűzfalfestmények nagyban hozzájárulnak a VII. kerület új arculatához, annál is inkább, mert témájukban Erzsébetváros életéhez kötődnek. A kezdeményezés gyorsan népszerű lett, iskoláink és óvodáink udvarainál, sportpályáinál készített színes tűzfalak a gyerekek és felnőttek kedvenceivé váltak. Tavaly óta – egy pályázat keretein belül – a társasházakat külön is támogatjuk, ha saját falfestményt szeretnének. Fontos azt is kihangsúlyoznunk, hogy ezek a képek nem csak díszítik a falakat, hiszen az alkotások a közben renovált, felújított tűzfalakra kerülnek” – mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Jankovits Barnabás, az alkotócsoport vezetője kifejtette: „Az iskola udvarán található tűzfalfelület egy épület lebontása után keletkezett. A tégláig kopott felület lehangolóan hatott a frissen felújított játszótér felett, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy beveszi a 2015-ös TűzfalRehab sorozatba. Az idei harmadik tűzfal elkészültével a Neopaint Works alkotócsoport felülmúlta eddigi legnagyobb méretű munkáját (6:3 - Rumbach Sebestyén utca), és megalkotta az ország legnagyobb, egybefüggő festett felületét. Nagyon örülünk, hogy iskolák, óvodák tűzfalait dekorálhatjuk, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, mekkora örömöt tud okozni egy felújítási és dekorációs munka a több száz gyerek számára. Az iskolában a rajzórák - a kép elkészültéig - az udvaron zajlottak, ahol a Neopaint művészei magyarázták el a gyermekeknek, miként is készül el egy ilyen monumentális méretű kép”. A galériában jobban is szemügyre veheti a tűzfalat. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra