Éjjeli állatkert, Marky Ramone és fiatal borászok várják a héten

Az utolsó augusztusi hétvégén még mehet strandra, koncertekre, sőt Szegedre fesztiválozni is, de lesz Állatkertek Éjszakája, piacozás és sólet fesztivál is. 

Augusztus 27

Csütörtökön a Chimera-Project őszi kiállítási programjának nyitányaként PostContemporary címmel nyílik kiállítás. Indul a III. Junibor Borünnep, ahol kiderül, hogy ki lesz a legjobb fiatal borász: a hétvégén 4 nap alatt 30 fiatal borászt és több mint száz bort lehet megismerni és persze meg is kóstolni a Szent István téren. Még tart a Szegedi Ifjúsági Napok is, ezért a hétvégére akár Szegedre is elutazhat bulizni. 

Augusztus 28. 

Aki szereti az állatokat és esti programot szeretne péntekre, az menjen az Állatkertek Éjszakájára. Ezen az estén ugyanis kimenőt kapnak az állatok, mármint nem úgy, hogy szabadon engedik őket, hanem, hogy nem kell hamar lefeküdniük, így egészen éjfélig lehet őket látni. Szentendrén is lehet bulizni, mert ott Szentendre éjjel-nappal fesztivált tartanak rengeteg kulturális programmal egész nap és részben éjjel is.  A Lumen pedig boltot nyit, ennek alkalmából Cyborg Templar csinál bulit egészen éjfélig, vagy akár még tovább is. A Budapest Parkban a Subscribe búcsúzik a közönségétől, előtte pedig megint lehet közösen borozni idegenekkel, most a Nemzeti Múzeumhoz várják azokat, akik szeretnének egy üveg bor mellett elbeszélgetni bárkivel. 

Augusztus 29.

A szombati nap a bulié, akár a Normafánál is partyzhat a Normafa Open Air Susnya Party keretein belül. Ha inkább a belvárost választaná, akkor menjen a Beat On The Bratbe, ahol Beautuful Noise Shoegaze Party lesz, ahol főszerepben lesznek a zajok, meg a cipőbámulás. De ha sörözne és fesztiválozna, akkor a Dreher Sörgyár várja bulival, ahol biztosan nem lesz sörhiány, hiszen igen, valóban a gyárban tartják a partit. A Dürer Kertben a Tilos Rádió Újjászületésnapja lesz, koncertek mellett most is lesz közös bográcsozás, és persze az elmaradhatatlan tombola is. Ha tinikorú gyereke van, akkor bizonyára már hónapok óta az a téma otthon, hogy jön Violetta, a Disney csatorna új Hannah Montanája. Nos, ha eddig nem vett még jegyet, akkor igyekezzen, mert hiába a négy előadás és az aranyárban árult belépők, már nagyon fogynak. Ha pedig a nyár valószínűleg utolsó igazi, strandolós hétvégéjét lazulással és barnulással búcsúztatná, akkor menjen a Napozóba, ahol City Matiné lesz chill zenékkel már délelőtt 10 órától. 

Augusztus 30. 

Vasárnap látogasson el az Erzsébet Térre, ahol a Piacok Napját tartják, ami azért jó, mert mindegy, hogy design cuccot szeretne, bolhapiacozna, vagy éppen termelői piacot keres, a Piacok Napján mindezt egyben megtalálja. Utána pedig egyen egy jó kis sóletet, amiért csak a Kazinczy utcáig kell elmenni a Sólet Fesztiválra. Aztán pattanjon be a kocsiba és irány Kecskemét, még elcsípheti a Harcsa Veronika Quartet és Gyémánt Bálint közös, Lámpafény című koncertjét 20. századi magyar költők megzenésített verseiből.

Augusztus 31.

Kezdje a hetet az A38-on, ahol a tetőteraszon Barabás Lőrinc koncertjére lehet bulizni, míg a kiállítótérben a Konyhából ismert Szepesi Mátyás mutatja be munkásságát. Szolidabb hétfő esti szórakozásként mehet moziba is, mondjuk a Hitman:47-es ügynök című krimire, amiben mindenki egyszerre áruló és áldozat is. Ha valami másra vágyik, akkor egy izlandi filmdrámát ajánlunk. Az akváriumban élni című filmben három ember sorsa fonódik össze, mindegyiküknek szembe kell nézni az életükkel, hogy változtatni tudjanak. Bizarr párosításnak tűnik a Eichmann Showt, ami szintén filmdráma, de történelmi, a címből pedig kitalálható, kinek a főszereplésével.

Szeptember 1.

Marky Ramone és a Blitzkrieg amellett, hogy tökéletesen vissza tudja hozni a legendás Ramones-hangulatot, megvannak a módszerei, hogy a koncertjén ne a telefont nyomogassák az emberek. Mindezt élőben az A38-on lehet megnézni. Ha kihagyná az év egyik legjobb buliját, akkor mehet helyette Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetésére, szóval nem nagyon kell gondolkoznia, melyiket válassza, nem?

Szeptember 2. 

Szerdán nézzen el az A38 hajóra, mert Tudósok-koncert lesz a hajó tetőteraszán. Ha pedig későn kapott észbe és most jött rá, hogy elment ön mellett a nyár, akkor nézze meg a Vakáció című vígjátékot, amit az mindenképp szeretni fog, akinek bejött a Förtelmes Főnökök című film, ha pedig mégsem, akkor úgy is elmegy a kedve az egésztől. Ezen a héten egy másik vígjátékot is bemutatnak Kész katasztrófa címmel, amit Amy Schumer írt és ő is a főszereplő, míg az a Judd Apatow rendezte, aki például a Koszorúslányok vagy a Ne szórakozz Zohannal filmek gyártásában is részt vett. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra