Mégis elkészülhet a Trainspotting folytatása

Jelenet a Trainspottingból.
Jelenet a Trainspottingból.Hip / Northfoto

Míg a Twin Peaks sorozat folytatására úgy tűnik, hogy még egy darabig várni kell, addig ismét felreppent a hír, hogy Danny Boyle újra elgondolkodott mesterművének, a Trainspottingnak a folytatásán. A hír olyannyira félhivatalos, hogy a film által A-listás színésszé vált Ewan McGregor a júniusi Edingburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon már azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szívesen benne lenne a második rész leforgatásában. Ami többek között azért is meglepő, mivel az elmúlt 15-20 évben folyamatosan elutasította az efféle megkereséseket. (Állítólag megsértődött Boyle-ra, amiért az Leonardi DiCapriónak adta a Part című kasszasiker főszerepét) – írja a dailymail.co.uk.

Az 58 éves Oscar-díjas direktor egyébként már 2013-ban, Trance című mozijának madridi premierjén is azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szeretné, ha lenne a kultmozinak folytatása: „A film valószínűleg T2 címen futna. Ebben az esetben nem egy hagyományos folytatásról van szó, inkább azt szeretném bemutatni, hogy mi történt a szereplőkkel az elmúlt húsz évben. Ugyanazokkal a színészekkel és ugyanabban a városban (Edinburgh) szeretnénk forgatni, elbeszélve az idő múlását, ami fontos vezérfonala lenne a filmnek” – mondta Boyle, aki a folytatás helyett inkább egy olyan önálló és friss alkotásban gondolkodik, ami egyfajta kiegészítése lenne az első, húsz évvel ezelőtt forgatott filmnek.

Nehéz elképzelni, de ha mégsem emlékezne a Trainspottingra, ez az a film, amelyben egy csapat skót heroinfüggő életét követhetjük nyomon a nyolcvanas évek végén. A film akkora siker lett, hogy a Brit Filmintézet a 12.helyre rangsorolta a Minden idők 100 legjobb brit filmje listáján, 2004-ben pedig jelölték a Minden idők legjobb skót filmje címre is. Az eredeti művet Irving Welsh írta, aki 2002-ben Porno címmel dobta piacra a sztori folytatását, majd 2012-ben annak előzményét, a Skagboyst is. A második részt, hívjuk egyenlőre T2-nek, a tervek szerint 2016 januárjában kezdik el forgatni feltételezhetően Skóciában.

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek