Budapestre költözött Hegyalja, nyakörvgyűjtés, Ricsárdgír és egy teheráni taxis várja a héten

Ha éppen nem fesztiválozik Velencén az EFOTT-on, vagy a Bánki tó mellett, akkor ezen a héten házhoz jönnek az elmaradó Hegyalja Fesztivál külföldi fellépői, de feltérképezheti, hogyan élt a középkori zsidóság, választhat sportot a Balatonnál, és a kutyája nem használt nyakörveivel is jótékonykodhat. Bulizhat Sepulturára, Flogging Mollyra, Anti-Flagre és indul a Rakéta fesztivál is, sűrű hetünk lesz. 

Július 16, csütörtök

Már érződik a hétvége előszele, javában zajlik az EFOTT fesztivál Velencén, a Bánkitó fesztiválra  is elnézhet, sőt, már javában bulizhatna a Hegyalja fesztiválon is, ha nem maradt volna el idén is. Ugyanakkor néhány külföldi fellépő koncertjét átköltöztették Budapestre, így ha az At The Gates és a Truckfighters érdekelte volna, akkor a Dürerbe kell mennie Tokaj helyett. Vagy menjen el egy sétára a Budai Vár alá, ahol a középkori zsidóság életét és a hozzájuk kapcsolódó legendákat és tényeket ismerheti meg. Ha pedig mozizna, akkor az Év argentin filmjeként is számon tartott Elveszett mesék című fekete komédiát is megnézheti a Pagonyban, míg az A38-on a 100. Ricsárdgír-koncert várja. Aki pedig a jelenleg egyik leghíresebb magyar zenészünket, Csihar Attilát akarja látni, annak a Rockmaratonon a helye és azon belül is a Mayhem-koncerten.

Július 17. péntek

Ezen a napon lett volna a Hegyalján Darkness-koncert, de semmi gond,Tokaj helyett a Dürer Kertben lehet megnézni a zenekart, míg az A38 hajón a Moon Duo lép fel, ami a hipnotikus, pszichedelikus zene kedvelőinek jön majd be. Aki pedig csak egy kis könnyed szórakozásra vágyik, annak a Budapest Parkban a helye Irie Maffia-koncerten

Július 18. Szombat

Aki szombaton lenézne a Balatonra, elmehet a gyerekekkel a Nagy Sportágválasztó nyári kiadására, ahol a vízparti, vízi- és strandsportokra helyezik a hangsúlyt. Ha Budapesten marad, akkor a Kobuciba induljon, ahol Lajkó Félix ad koncertet, de a közelben az Óbudai Társaskör is készül előadással, ők a Halál Hotel című krimikomédiát mutatják be. Az A38-on British Mood buli lesz, nyári indie slágerekkel

Július 19. Vasárnap

A millenárison egészen augusztus elejéig várja a gyerekeket illetve a játékra nyitott felnőtteket a Kockajáték kiállítás óriás Lego terepasztalokkal és Star Wars csatajelenetekkel. Kutyások látogassanak el a Hajógyári szigetre és ne hagyják otthon a használaton kívüli, de még jó nyakörveket sem, ugyanis jótékonysági nyakörvgyűjtést rendeznek, menhelyek számára. Este pedig Flogging Molly-ra és ír kocsmazenére bulizhat a Barba Negra Trackben, míg a Budapest Parkban Anti-Flag és Skindred lesz. 

Július 20. hétfő

Hétfőn indul az A38 hajón a Rakéta Fesztivál, ahol felfedezhet magának új "underground, de feltörekvő" zenekarokat és kísérletező formációkat. Ugyanakkor, ugyanott hálószoba-pop egyik legismertebb alkotója, Hó Márton is koncertezik. A horvát Galesnjak nevű sziget különlegessége, hogy szív alakú, meg hogy itt játszódik a Szerelemsziget című film is. A vígjáték egy párról szól, az állapotos nő párjának fejét csavarja el egy búvároktató-előadóművész, amiben mi egyelőre nem igazán értjük mi lehet vicces, de éppen ezért kell elmenni a moziba, hogy mindez kiderüljön. 

Július 21. kedd

Kedden az Aurórában folytatódik  a Rakéta fesztivál, lesz Morningdeer, Zanzinger és Új Bála is. Aki nem hálószoba-popot szeretne, hanem kemény zúzást, annak az A38-on a helye Sepulturán. Ha pedig szerette a beszélő és gyakran káromkodó plüssmedvéről szóló filmet, akkor a Ted 2 is tetszeni fog, amit a héten mutatnak be a mozikban. 

Július 22. szerda 

Most már akár abba is hagyhatja a hetet és elmehet fesztiválozni. Debrecen közeliek a Campuson bulizhatnak a héten, míg Bükön Gyógy-Bor Gasztrofesztivált tartanak koncertekkel és helyi ételspecialitásokkal. A Fővárosi Állatkertben is lesz koncert, méghozzá a Budapest Bár zenéjére  táncolnak majd a medvék, tigrisek, elefántok, pingvinek és jelen lévő közönség. Ha azonban várja a munka, akkor a hét közepére iktassa be inkább a Taxi Teherán című filmet, melyben egy sárga teheráni taxi utasai mesélnek magánéletükről és a közéleti témákról. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek