#VILÁGOM

Ugye ön is így mozgólépcsőzik?

2015. június 26., péntek 14:53

Valami lehet a levegőben, ugyanis a budapesti valóság egyre több embert ihlet meg: nemrég írtunk Mondik Noémiről, aki Paintben rajzolja meg a mindennapjait, a 444-en pedig belefutottunk egy, a fővárosról szóló gifképregénybe.

Bogó Krisztina tervezőgrafikus és médiadesigner projektje a Emberek a hetesen címet kapta, és a honlapján bárki megtekintheti a tömegközeledéssel kapcsolatos, mindannyiunk által átélt pillanatokat – legyen szó arról, ahogy szó szerint épphogy felesünk a buszra az ajtók záródása előtt vagy arról, ahogy az időt múlatjuk a mozgólépcsőn utazva. A sorozat egyébként a MOME-s hallgató mestermunkája is egyben.

Kattintson a képre a többiért!
Kattintson a képre a többiért!
Fotó: Bogó Krisztina

„Az adaptált történetek valósak, saját élményeim mellett kérdőíves gyűjtést végeztem ismerőseim között. A projekt dokumentarista jellegéhez olyan műfajt választottam, amellyel több rövid törénetet lehet elmesélni és egy novelláskötethez hasonló módon szerkeszteni" – írja a honlapján Bogó. „A gifképregény egy kísérleti terület, ami két műfaj ötvözete: a gif egy olyan képformátum, mely szekventált kép lejátszására is alkalmas és az adott képsort loopban ismétli. Ez a tulajdonsága kiemeli, felerősíti a tartalmát a repetáció által. A képregény műfaja a történetmesélés kultikus formája, amelyben az alkotó az illusztrációhoz hasonlóan saját rajzi világán keresztül vezeti az olvasóját. Kiegészülve a narráció, a dialógus és a hangulatutánzó szavak lehetőségeivel, így komplex filmélményt ad kockáról kockára a nézőnek" – teszi hozzá.

A projektnek külön werkoldala is van. Itt nemcsak a betervezett témákat láthatja, de magáról a művészről is láthat fotókat. Ha kíváncsi Bogó többi munkájára, akkor ajánljuk a Behance oldalát, ahol a fotók mellett firkákat és grafikákat is talál.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta