Hamburgerek, pezsgők, múzeumok és jó bulik éjszakái jönnek

A hétvégén egyen hamburgert, menjen múzeumba és bulizni, de Tereskova is készült kiállítással, ami után minimum pezsgőzni kell majd. Bajára mehet strandolni, de olyan kemény emberek koncertjeire is mehet mint Tyga vagy a Sucidal Tendencies. 

Június 18.

Csütörtökön Nagy Kriszta Tereskova művésznőnek nyílik kiállítása a Liget Galériában, nem tudjuk, ezúttal lesznek-e további Orbán Viktor portréi, de talán nem is hiányzik senkinek. Ritka kivételként a gasztrofesztiválok sorában a Millenárison Hamburger Days kezdődik, ami nemcsak azért pozitív újdonság, mert az evés mellett készíteni is lehet a burgereket, amiatt meg szinte egyedülálló, hogy a belépés is ingyenes. És bár szinte minden jegy elkelt, azért megemlítjük, hogy kezdődik a Fishing On Orfű fesztivál is, ahol a szokásos éves Kispál-koncert mellett most az Amorf Ördögök összeállós koncertjét is elcsíphet. És lesz Ricsárdgír is, kenó!

Június 19.

Lajta Gábor kiállításán a festmények egy 2008-as történetre reflektálnak, amikor is Budapesten egy külföldi diáklány, Ophelie Bretnacher azóta sem tisztázott körülmények közt halt meg. A festő Ophelie eltűnésének estéjét próbálja végigkövetni különböző technikával készült képein, az eredmény a Budapest Galériában megrendezett kiállításon látható. Eközben az A38 hajón a Margaret Island mutatja ne teljes egészében az új lemezét. 

11142423 995453897131403 24708152049014641 o
Budapest Galéria

Június 20.

Szombaton tartják az idei Múzeumok Éjszakáját, ahol amellett, hogy egy jeggyel végig lehet járni rengeteg kiállítást, mindenhol extra programok is várják, sőt akár olyan helyekre is bejuthat, ahova egy sima hétköznapon nem. Aki szereti a pezsgőt, az ne hagyja ki a Pezsgő Szalont, ahol negyven fajta pezsgőt kóstolhat végig, hogy megtalálja azt, amit egész évben szívesen fogyasztana. Ha azonban kiszakadna egy kicsit Budapestről, akkor ellátogathat például Bajára is, ahol éppen Strandfesztivált tartanak a hétvégén. 

20130623 Muzeumok Ejszakaja 2013 Kemmuzeum byKarip 07
Karip Timi

Június 21.

Aki szereti a színházas programokat, annak nem csak vasárnap, hanem  június 28-ig minden nap tartogat programokat a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó Visegrádon. Az A38-on Zene Ünnepét tart a Babel zenekar, míg a Művészetek Palotájában a Zagar lép fel filmzenés ihletésű dalaival.

Június 22.

Hétfőn ha egy kis laza, könnyed, gitáros zenével indítaná a hetet, akkor az A38-ra menjen, ahol a Fran Palermo zenekar alapítója ad szólókoncertet, de indul a Petőfi Irodalmi Múzeumban a nyári fesztivál is, ahol egészen július 13-ig várják irodalmi programok, koncertek és színházi bemutatók. Esetleg  este nézze meg a Világevők című filmet, amitől mi ugyan nem voltunk annyira elájulva, de talán önnek jobban tetszik majd a gasztrobloggerek világa. 

Világevők
Világevőkmozinet

Június 23.

Május 17-én elmaradt, kedden viszont újra próbálkozhatanak a rapper Tyga rajongói a Petőfi Csarnokban. Ha inkább kiállításra menne, és még nem látta a Nemzeti Múzeumban az az 1910-1920-as évek plakátjait, akkor most még pótolhatja. 

465178766
Prince Williams

Június 24.

Szerdán kihagyhatatlannak ígérkezik a legendás Suicidal Tendencies koncertje, ha kemény zenét szeretne hallgatni kemény fickóktól, akkor a Budapest Parkban a helye. A Dürer Kertben pedig a Crocodiles mutatja meg, hogy egy duó is képes akkora zajt csapni mint egy nagyzenekar, főleg ha nem riadnak meg a torzító használatától. Kísértetvadászok, démonok és horror is lehet a program szerdára, ehhez moziba kell menni és jegyet venni az Insidious - Gonosz Lélek című filmre.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra