#VILÁGOM

Ha az űrhajósok szelfibottal fedeznék fel a Marsot

2015. június 17., szerda 09:35

500 éve még Amerika számított "távoli" és "felfedezetlen" helynek, most ezt a szerepet a Mars vette át. A vörös bolygót még nem, de a Földnek már minden szegletét ellepték azóta a turisták: az ő klisés fotóik ihlették Julien Mauve-öt, hogy megalkossa új sorozatát, ami azt mutatja be, milyenek lennének a marsi képek hasonló tálalásban.

Mivel nem sokan fordultak meg a bolygón (a visszatérő vendég Curiosity-t leszámítva), ezért elképzelni sem tudjuk, hogy egyszer igazi turistalátványosság lesz – és talán pont ezért szerethető és egyszerre érdekes ez a projekt, amit Mauve kitalált. „Mindig is érdekelt, milyen lehet egy helyet, egy teljesen más világot elsőként lefotózni. Egyszerre szól a felfedezésről, de a fényképezéssel kapcsolatos viselkedésünkről is. Arról, hogy hogyan próbáljuk átadni a személyes történeteinket" – magyarázta a művész, aki egyébként nem photoshoppal dolgozott: többek között a Grand Canyonban, a Death Valley-ben, a Goblin Valley-ben és Badlands-en készítette a fotókat.

clk
Fotó: Julien Mauve

„A tipikus turistapózokat utánoztam. Érdekes megfigyelni, hogy miként viselkedünk a kamera előtt és azt is, hogy miként komponáljuk bele magunkat a képbe" – tette hozzá. Ha kíváncsi a többi fotóra, a fentire vagy ide kattintva megnézheti őket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta