#VILÁGOM

A lengyel streetartos csipkével szövi be a falakat

2015. június 16., kedd 09:20

Meglepő, hogy nem nekünk magyaroknak jutott az eszünkbe, de a meglepő városi helyszíneken visszaköszönő csipke térnyerése Lengyelországban egy NeSpoon nevű, varsói street artistnak köszönhető. A weburbanist adott hírt a művésznőről, aki csipkedíszítéssel próbálja feldobni a lepukkant, ócska épületeket ugyanúgy, mint az elhagyatott postaládákat, sőt akár a tengerparton fekvő farönköket is. 

Kéne ilyen itthon is?

  • 137
    Igen
  • 17
    Nem
  • 19
    Tuti lematyóznák, és igazuk is lenne

Nespoon fest, horgol és farag, és nagyon rá van kattanva a csipkékre, legyen szó kicsiről vagy nagyról. Ő maga csak közösségi ékszernek nevezi kreálmányait, és kézjegyét tényleg a legextrémebb helyeken is képes otthagyni: uszadékfák ágai közé horgolva, elhagyott postaládákra ragasztva, fakéreg sebhelyébe vésve is megtalálhatjuk bonyolult csipkemotívumait, ezekkel keltve vizuális kettősséget.

Gerillaakciói mellett megrendeléseket is szívesen teljesít: tervezett már csipkemotívumot állóhajóra vagy bevásárlóközpontok üvegablakaira is, de a legtöbb esetben ezekre simán meg is kapja az engedélyt is, hiszen ezek a különleges és szokatlan díszek valóban megváltoztatják az összképet. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta