#VILÁGOM

Amikor 450 pingvin követi minden mozdulatát

2015. június 13., szombat 14:00

Daniel Rozin fantáziája és kreativitása határtalan – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nemrég megalkotta a Pingvintükör névre hallgató installációt. Hogy mi is ez pontosan? 450, forgatható alapzaton álló plüsspingvin, amelyek egy videókamera segítségével követik a velük szemben álló mozdulatait, majd fekete-fehér oldalaik megfelelő irányba fordításával azonnal tökéletesen visszaadják a sziluettjét – olvasható a Colossal oldalán. Hogy ezt így elég nehéz elképzelni? Nézze meg a lenti videót és rögtön megérti, miről van szó.

"Penguins Mirror" (2015) by Daniel Rozin from bitforms gallery on Vimeo.

Rozinnak a jelek szerint a meghökkentő alapanyagokból összerakott interaktív tükrök vannak beakadva, ha például arra kíváncsi, hogyan követik falra szerelt szőrgombócok az ön mozgását, akkor ajánljuk Rozin ezen művét. A kütyüket egyébként július 1-ig élőben is megnézheti a Bitforms Galériában, ha New York-ban jár.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta