#VILÁGOM

Tarantino lopásai kockáról kockára

2015. június 9., kedd 09:27

Jacob T. Swinney vágó követte el az alábbi videót, amiben bemutatja, hogy melyik filmekből, pontosan milyen részleteket ollózott ki egy az egyben Quentin Tarantino, aki amúgy is nagyon szereti saját filmjeiben viszontlátni másokéit. Csak hát Árpa Attilával ellentétben neki valahogy mégis sikerül eredetit alkotni még mindezek ellenére is. 

Tarantino soha sem titkolta, hogy videotékás múltjában nagyjából mindent megnézett, ami szembejött, sem a trashfilmek iránti vonzalmát, és hogy ezeknek a filmeknek lelkesen állít emléket saját rendezéseiben. Swinney videójából azonban kiderül, hogy Tarantino a hommage, azaz tiszteletadás gesztusánál eggyel tovább is megy: íme, az összes fontosabb olyan film, amiből Tarantino nemhogy inspirálódott, de konkrét jeleneteket, beállításokat emelt át és forgatott újra. "Sok rendező fejezi ki hódolatát más filmek felé, de Tarantino eggyel nagyobbat lép, ő fogja a műfajok klasszikusait, összekeveri őket, ebből alkotja meg a saját, különleges látásmódját" – véli a vágó.

És hogy ez mennyire így van, arra az alábbiakban láthatják a bizonyítékot:  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta