#VILÁGOM

A Ragyogás játszódhatott volna a Grand Budapest Hotelben is

2015. június 6., szombat 20:31

Wes Andersonnal és alkotásaival idén annyi minden történik, hogy nem győzünk beszámolni róluk. A mostani videóhoz is sok köze van, már abban a tekintetben, hogy az alant bemutatott paródia két klasszikusnak is mondható filmből lett összeollózva, az egyik Stanley Kubrick nagysikerű Ragyogása, a másik viszont Anderson Grand Budapest Hotelje.

Az összehasonlítás persze eléggé adekvát, hiszen mindkét történet egy nagy, impozáns szállodában játszódik, sőt a highsnobiety.com-on talált videót elnézve, mintha Anderson direkte rágyúrt volna a Ragyogás dizánjára. Ralph Fiennes bizonyos mondatai ráadásul tökéletesen rímelnek Jack Nicolson szavaira, ezért a Grand Overlook Hotel címre hallgató videó kicsit valóban olyan lett, mintha egy Wes Anderson rendezte Ragyogást látnánk. Stephen King is biztos jobban örült volna neki.

Nem ez az első eset mellesleg, amikor a netezők elméláznak azon, milyen lenne egy film, ha Anderson rendezte volna: idén már megszületett az X-Men andersonosított trailere is, és azt is igen viccesen eltalálták. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta