A Ragyogás játszódhatott volna a Grand Budapest Hotelben is

Wes Andersonnal és alkotásaival idén annyi minden történik, hogy nem győzünk beszámolni róluk. A mostani videóhoz is sok köze van, már abban a tekintetben, hogy az alant bemutatott paródia két klasszikusnak is mondható filmből lett összeollózva, az egyik Stanley Kubrick nagysikerű Ragyogása, a másik viszont Anderson Grand Budapest Hotelje.

Az összehasonlítás persze eléggé adekvát, hiszen mindkét történet egy nagy, impozáns szállodában játszódik, sőt a highsnobiety.com-on talált videót elnézve, mintha Anderson direkte rágyúrt volna a Ragyogás dizánjára. Ralph Fiennes bizonyos mondatai ráadásul tökéletesen rímelnek Jack Nicolson szavaira, ezért a Grand Overlook Hotel címre hallgató videó kicsit valóban olyan lett, mintha egy Wes Anderson rendezte Ragyogást látnánk. Stephen King is biztos jobban örült volna neki.

Nem ez az első eset mellesleg, amikor a netezők elméláznak azon, milyen lenne egy film, ha Anderson rendezte volna: idén már megszületett az X-Men andersonosított trailere is, és azt is igen viccesen eltalálták. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra