#VILÁGOM

Széttrollkodta a net népe az új-zélandi zászlóterveket

2015. május 19., kedd 11:41

Az új-zélandi kormány úgy érezte, szükségük volna valami új, egyénibb nemzeti lobogóra az eddigi helyett, és állampolgárai véleményét is kikérte róla, milyet szeretnének. A megkérdezettek egy része komolyan is vette, hogy itt a lehetőség, hogy neve bekerüljön a történelemkönyvekbe és a nemzet hőse legyen azzal, hogy ő tervezte az ország zászlaját. A kevésbé felelősségteljes állampolgárok azonban inkább a dísztroll címére hajtottak a pályamunkáikkal, így jön össze Nyan-Cat a kiwimadárral, szörffel, optimizmussal és a változatos időjárás művészi megjelenítésével.

A Mashable számolt be arról, hogyan árasztották el a hülyébbnél hülyébb zászlótervek a kormány weboldalát, akik egyébként jófej módon egyáltalán nem szelektálnak a nyilvánvalóan poénra vett tervek között, hanem hagyják őket a komoly pályaművek között - még akkor is, ha leírásukban az alkotó épp őket bírálja. Kedvenceinkben visszaköszönnek világszerte híres mémek és kiválóan aprólékos paint alkotások, de inkább mutatjuk őket a galériában, a művészek hozzájuk fűzött magyarázataival együtt. 

A zászló és a nemzeti szimbólumok

A jelenlegi zászlónak két része van. A Union Jack, amely a brit gyarmati korra utal, és amely a brit nemzetközösséget szimbolizálja. A jobb oldalon található a Dél Keresztje csillagkép. A Union Jack a bal felső sarokban található. Sokáig arról is szó volt, hogy a britekre emlékeztető zászló helyett a rögbicsapatuk ezüst páfrányos, fekete zászlója lesz a nemzeti jelkép. Az ezüst páfrány szintén nemzeti jelkép, szinte az összes sportcsapat mezén szerepel. 

Forrás: Wikipédia

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta