Széttrollkodta a net népe az új-zélandi zászlóterveket

Az új-zélandi kormány úgy érezte, szükségük volna valami új, egyénibb nemzeti lobogóra az eddigi helyett, és állampolgárai véleményét is kikérte róla, milyet szeretnének. A megkérdezettek egy része komolyan is vette, hogy itt a lehetőség, hogy neve bekerüljön a történelemkönyvekbe és a nemzet hőse legyen azzal, hogy ő tervezte az ország zászlaját. A kevésbé felelősségteljes állampolgárok azonban inkább a dísztroll címére hajtottak a pályamunkáikkal, így jön össze Nyan-Cat a kiwimadárral, szörffel, optimizmussal és a változatos időjárás művészi megjelenítésével.

A Mashable számolt be arról, hogyan árasztották el a hülyébbnél hülyébb zászlótervek a kormány weboldalát, akik egyébként jófej módon egyáltalán nem szelektálnak a nyilvánvalóan poénra vett tervek között, hanem hagyják őket a komoly pályaművek között - még akkor is, ha leírásukban az alkotó épp őket bírálja. Kedvenceinkben visszaköszönnek világszerte híres mémek és kiválóan aprólékos paint alkotások, de inkább mutatjuk őket a galériában, a művészek hozzájuk fűzött magyarázataival együtt. 

A zászló és a nemzeti szimbólumok

A jelenlegi zászlónak két része van. A Union Jack, amely a brit gyarmati korra utal, és amely a brit nemzetközösséget szimbolizálja. A jobb oldalon található a Dél Keresztje csillagkép. A Union Jack a bal felső sarokban található. Sokáig arról is szó volt, hogy a britekre emlékeztető zászló helyett a rögbicsapatuk ezüst páfrányos, fekete zászlója lesz a nemzeti jelkép. Az ezüst páfrány szintén nemzeti jelkép, szinte az összes sportcsapat mezén szerepel. 

Forrás: Wikipédia

Oszd meg másokkal is!
Mustra