#VILÁGOM

Rehab CM, szemétszedés, állásbörze és Roxette is lesz a héten

2015. május 14., csütörtök 11:38

Ezen a héten sem kell otthon ülnie, mert rengeteg szabadtéri programot ajánlunk. Lesznek gladiátorok a római majálison, sajtok a belvárosban, jóga a hajón, Rehab Critical Mass és egy csomó koncert, előadás és mozi!

Május 14.

Csütörtökön indul Gödöllőn a Természetfilm fesztivál, aminek célja, hogy minél több jó természetfilm szülessen Magyarországon és azt minél többen lássák. Egész hétvégén várják a vetítések. Ha színházba menne, akkor nézze meg az Örkény Diggerdrájver című darabját, ami teljességgel a valóságon alapul: a Határátkelő blog egyik törzskommentelője, egy Londonba emigrált nehézgépkezelő blogjából íródott. Gyerekkel látogasson el a Camponába és vigyék magukkal a megunt mesekönyveiket, ugyanis a Mese-csere könyvbörzén akár újakra is cserélhetik, vásárlási kupont kapnak és segítenek is a rászorulókon.  Az A38-on pedig az Amoeba mutatja be a lemezét azoknak, akik szeretik hazai jazzes hiphopot. 

Május 15.

Elkezdődik az Opera Faust fesztiválja, ahol június elsejéig öt Faust tematikájú művet lehet meghallgatni.  Ha valami könnyedebb zenére vágyik, akkor az A38-ra menjen James Holden bulijába, vagy ünnepelje meg, hogy újranyit a wndrlnd új designnal és persze bulikkal, míg a Vittulában Cimbik a szetten bulit tartanak, a Dürerben pedig Európa Kiadó lesz. Aki nem érzi a lábában az őrült nagy bugit, az inkább menjen az Artmozik Éjszakájára, ahol premier előtti vetítéseket is láthat, vagy látogasson el a Katona Színház Csekkold! elnevezésű cseh színházi fesztiváljára. 

Május 16.

Szombat reggelét indíthatja wellnesszel és egy kis hajós reggelivel, valamint jógával, vagy éppen egy kis szemétgyűjtéssel, hogy csatlakozzon az országos TeSzedd  önkéntes szemétgyűjtő akcióhoz. Ha viszont épp állást keres, akkor menjen a Jobline Női Karriernapjára. A Vajdahunyadvárban Sajtfesztivál lesz, a Milenárison legózni lehet 3 millió Lego kockával, az Akváriumban megrendezett a 3D Printing Days-en pedig kiderítheti, hol tart most a 3D nyomtatás. Ha egy kis fotóművészetre vágyik, akkor a Libella kávéház felé vegye az irányt, ott Vachter János fotókiállítása nyílik. Esti bulinak menjen a Showbarlangba Turbo-koncertre, vagy Scooterre a Budapest Parkba. 

    

Május 17.

Vasárnap Római tavaszünnepet tartanak az Acquincumban, ahol római ihletésű virágkompozíciók, kézműves programok, de római harcosok is várják. Szintén hétvégén tartják a Nemzeti Múzeum szervezésében a Múzeumok Majálisát, ahol több az ország múzeumainak találkozója mellett kiosztják az Év Kiállítása és az Év Múzeuma címeket is. Délután pedig menjen el a Rehab Critical Mass felvonulásra a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért: együtt sétálhat velük a Clarkról az Erzsébet térre, és a különféle programok közt Beck "30Y" Zoltán, Rutkai Bori és zenekara, a Söndörgő és a Hősök is fellépnek majd. Ha inkább az igazi kemény hip-hop jön be, akkor irány a Petőfi Csarnokban Tyga fellépése, ha valami könyebben emészthetőre vágyik, akkor talán még tud jegyet szerezni az Amorf Ördögök ráadáskoncertjére az A38 hajóra. 

  

Május 18.

A komolyzene kedvelőinek hétfőn a Zeneakadémián a helye, ugyanis a Zeneakadémia Szimfónikus Zenekara a legendás Kobajasi Kenicsiro vezényletével lép színpadra. Ha moziba menne, akkor a heti premierek közül Az Ő nevében című lengyel filmdrámát ajánljuk, amelyben kiderül, hogy egy atya miért és hogyan válik a falubeliek ellenségévé. A Kukoricasziget pedig egy Grúzia és Abházia között játszódó dráma, Ragályi Elemér képeivel kísérve. 

Az Ő nevében
Az Ő nevében
Fotó: Xenix Filmdistribution

Május 19.

Bulizni kedden is lehet, főleg, hogy az Arénában ad koncertet a Roxette, amin remélhetőleg táncolós hangulat lesz. A Dürerben pedig azokat várják, akiket a poszt-hardcore fog meg jobban, mert ott az Our Last Night lép fel. 

Május 20.

Szerdán Tudósok koncert lesz az A38 hajón, a Jurányiban pedig még elcsípheti a megszűnő Szputnyikosok egyik előadását, a Szociopoly- színházi társasjátékot, melyben a munka, pénz és erőforrások nélküli megmaradás helyzetét élhetik át a résztvevők. Mindenki szegény lesz egy órára és maga hozhat döntéseket: akar- e feketén dolgozni, befizeti-e a villanyszámláját, fordul-e uzsoráshoz kölcsönért? Kemény kérdések egy kemény darabból, itt már írtunk róla, és már akkor is csak ajánlani tudtuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta