#VILÁGOM

Íme Frida Kahlo gardróbja!

2015. május 8., péntek 12:49

Amikor 1955-ben Frida Kahlo mexikói festőművész elhunyt, férje, Diego Rivera az összes holmiját bezárta közös otthonuk, a híres Kék ház egyik szobájába azzal a feltétellel, hogy a szobát nem nyithatják ki csak az ő halála után tizenöt évvel. Így végül 2004-ben lehetett először megtekinteni a szoba tartalmát, ahol Kahlo személyes holmijai foglaltak helyet - és az ezekről készült fotókból most a  a Guardian közölt egy válogatást.

Még ebben az évben Ishiuchi Miyako fényképész megörökítette a festőnő cuccait, kezdve a napszemüvegétől egészen a híres acélfűzőkig, amelyeket gerincbetegsége miatt kellett hordjon, és amelyeket saját kezűleg dekorált. Az ekkor készült fotókból nyílik május közepén kiállítás a Michael Hoppen galériában Londonban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta