#VILÁGOM

Nem csak pasik lehetnek ám a Szilícium-völgy számítógépes zsenijei!

2015. május 4., hétfő 14:31 |

Lea Coligado a Stanfordi Egyetemen tanul számítástechnikát, és nagyon hamar szembesült vele, hogy sokan még mindig férfi szakmaként tekintenek a tudomány-technika világára. Ekkor pattant ki a fejéből a Women of Silicon Valley (A Szilícium-völgy női) fotóblog ötlete is  – számolt be a fotóblogról a Buzzfeed. 

"Az elmúlt években számtalan olyan nagyszerű nővel találkoztam, akik hozzám hasonlóan a tech világában tevékenykednek. A vége mindig az volt, hogy eltöprengtem rajta: miért nem hallottam róluk korábban?!" - magyarázta az oldal születését Coligado. Az oldalon a feltöltött portréfotók mellé személyes történetek társulnak: akad, aki az előítéletek leküzdéséről számol be (legyen szó származás- vagy nembeliről), és olyan is, aki elmondja, milyen nehezen lehet érvényesülni nőként. Ebben sokban emlékeztet Brandon Stanton fotóművész 2010 óta futó projektjére, a Humans of New York fotóblogra.

Mi az a HONY?

Humans of New York Facebook oldalt Brandon Stanton indította, ma pedig már közel 13 millió követője van. A fotós (legtöbbször) New York utcáit járva fotóz le számára ismeretlen embereket és osztja meg a történeteiket képaláírásban. Ezek a legtöbbször – a hozzászólások tanúsága szerint – elképesztően elgondolkodtatóak. Staton projektje 2010-es indulása óta óriási sikertörténet, olyannyira, hogy a DKNY kisebb botrányba is keveredett, amikor kiderült, hogy ellopta a fotóit.

Coligado fotós projektje annyiban más, hogy nem random ismeretleneket fénynképez az utcán, a legtöbb ajánlás a barátain és a követőin keresztül érkezik hozzá. "Tudva, hogy ezek a nők ugyanazokon mentek keresztül, mint én – gondolok itt például a lealacsonyító megjegyzésekre –, nekem erőt adnak ahhoz, hogy minél nagyobb optimizmussal folytassam a Silicon Valley-t" – mondta. "Tudom, milyen kulcsfontossságú, hogy ha egyetlen nőként dolgozol egy kizárólag férfiakból álló munkakörnyezetben, fel tudj nézni valakire [aki szintén nő]. Ez átsegít a nehéz időszakokon, és képesek vagyunk átérezni, hogy mi is a részesei vagyunk az egésznek" – tette hozzá.

"My founder story starts from a garage in Palo Alto in 2008. I had just got my second baby and hired a small group of...

Posted by Women of Silicon Valley on Monday, 9 March 2015
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta