#VILÁGOM

A festmények az utcára mennek

2015. május 2., szombat 10:49

Imádunk minden olyan projektek, amelynek célja, hogy az unalmas városképen kreatív módon változtasson. Budapesten ilyen a Színes Város kezdeményezés, a minap pedig a BoredPandán futottunk bele egy érdekes kezdeményezésbe: Outings névre hallgat, a célja pedig az, hogy a lerobbant vagy jellegtelen falakra klasszikus festményeket pingálnak.

Julien de Casabianca egyszer a Louvre-ban járt, ahol az egyik elhagyatott sarokban egy kislányt ábrázoló festmény ragadta meg a figyelmét. Annyira, hogy úgy gondolta, minden "magányos" képnek jár egy második esély: lefotózta a művet és felfestette egy falra az utcán. Ezzel vette kezdetét az egész Outings, melynek célja, hogy az unalomig ismert művek mellett nyilvánosságot biztosítson a hasonlóan kvalitásos, de kevesebb figyelmet kapó képeknek is.

Az egész mozgalom mostanra világméretűvé nőtte ki magát, a Föld számos pontján élő művészek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így New York, Los Angeles, Dallas és Chicago mellett többek között Gdanskban is találkozhatunk már hasonló művekkel. A Flickr-es fotók képaláírásainak tanúsága alapján pedig felkészül Montevideo, Montreal, Rio de Janeiro és Varsó is. Reméljük, hamarosan Budapestet is bevonják – milyen menő lenne már a VII. kerület egyik parkja mellett mondjuk Szinyei Merse Pál Majálisa? Addig is nézze meg a galériát, ahova összegyűjtöttük a legérdekesebb fotókat – a többit ide kattintva találja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta