Pszinapszis, orchideák, Őzikefeszt, és még a Titanic se süllyedt el!

Még tart a Titanic a legjobb filmekkel, de a héten kezdődött a Pszinapszis is, úgyhogy ha érdekli a pszichológia is, akkor nehéz döntés előtt áll. Azt is megnézheti, milyen Sinnead O'Connor újra csúcsformában, hogyan emlékeznek a két éve elhunyt Őz Zsoltra azok, akik ismerték, és gyönyörködhet orchideákban vagy 100 éves házakban, nem lesz egyszerű választani, na. 

Április 16.

Csütörtökön lenne 100 éves G. Dénes György, vagyis Zsüti, aki Kossuth-díjas zeneszerzőként az egyik legnagyobb magyar slágergyáros volt. A gálán a Budapest Bár, Somló Tamás, Radics Gigi és Hajós András mellett még rengeteg előadó lép színpadra. Ha valami modernebb zenére vágyik, akkor menjen az Akváriumba, ahol egymás után két napon is fellép Fritz Kalkbrenner. Ha pedig Lo-Fi punk-rockra vágyik, akkor az A38-on a helye, ahol az Against Me! lép fel, a Trafik Klubban pedig Havizaj lesz. Ne felejtse, hogy még mindug tart a Titanic Filmfesztivál, ahol pótjegyes előadások is várják. 

Április 17.

Ha korán végez a munkával és a szabadba vágyik, akkor nézzen el a Vajdahunyadvárba, ahol orchideakiállítást tartanak. De tart a Magyar Jazz Ünnepe is, ahol ingyenes koncertekkel várják a Budapest Jazz Clubba. Kezdődik a Pszinapszis is, rengeteg érdekes előadást hallgathatnak meg a pszichológia iránt érdeklődök. A téma ebben az évnek a közös magány lesz.  De este mehet a Beat On The Bratbe is, ha péntek este bulizni szeretne, ott ahol francia party lesz, a Dürerben pedig tribute zenekarok koncertjeit nézheti meg. A Corvin Tetőn pedig Csókolom koncert lesz és a Puszi is fellép. 

Április 18.

Szombaton és vasárnap tartják a Budapest100 nevű programot, ahol kicsit másképpen ismerheti meg a főváros történelmét és bejárhatja  a 100 éves házakat. Este a Rohamba mehet Jazzékiel-koncertre, de ha valami keményebbre vágyik, akkor a Syma csarnokba látogasson el, ahol a Tankcsapda mellett Ganxsta Zolee és fellép. Ha pedig nosztalgiázna az eltűnt fiatalságán, az Őzikefeszten megteheti: a két éve elhunyt énekesre emlékeznek barátai és egykori zenésztársai, naná, hogy koncerttel. Jó lesz igyekezni, az első 200 jegyvásárlónak CD is jár eddig kiadatlan felvételekből (a többiek meg megvárhatják a koncert bevételéből remélhetőleg kiadni sikerülő hivatalos verziót).

viewSize 003627
Rostás Bianka / Budapest 100

Április 19.

Gyerekekkel menjen a Wekerlefesztre, ahol a művészet a gyerekek nyelvén folyik majd. A Zeneakadémián Snétberger, Jormin és Baron zenél közösen, míg a Hátsó Kapuban Paizs Miklós Don Giovanni ujjbáboperáját nézheti meg, ha úgy érzi, készen áll rá.

Április 20.

Ha eddig nem látta, akkor hétfőn utoljára megteheti a Mielőtt az éj leszáll! című darabot a Jurányiban, vagy az A38 hajóra menjen Naked Woods koncertjére, akik a legújabb videójukat is bemutatják a bulin. Ha moziba menne, akkor a Gemma Bovery című francia romantikus filmet ajánljuk, amelyben egy idilli normandiai falu életét borítja fel a nagyvilági nő és férje érkezése. Ha politikai thrillert szeretne, akkor a 44. gyermek című filmet ajánljuk, ami egészen az 1953-as sztálini Szovjetunióba repíti vissza. 

Április 21.

Kedden a Trafóban nézheti meg a Proton Színház Utolsó című darabját, amelyben egy idilli bevásárlóközpontban elszabadul egy vírus. De ma lesz a nagy visszatérő, Sinead O'Connor koncertje a Művészetek Palotájában. Ha inkább borzongana, akkor menjen moziba és nézze meg a Hó az édenkertben című filmet, hideg is, thriller is.

Április 22.

A Bethlen Téri Színházban a Föld Napja alkalmából az Élő Felszín című előadáson ismerheti meg a geológiát. Az Aurorában Fabricius Gábor: Sintér és Hörcher Gábor: Ricsi című dokumentumfilmje várja, valamint egy beszélgetés. A Budapest Galériában pedig Chochol Károly retrospektív kiállítását nézheti meg. Emlékszik még a Dog Eat Dog-ra? Ha ön harminc körüli, akkor talán valami rémlik. Ebben az esetben menjen el a Kvlt klubba, fiatalabbaknak mutatunk egy videót, hátha. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra