A fesztiválok és a piknik hétvégéje jön

Ezen a héten startol a Titanic Filmfesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál is. De elkezdődnek az első igazán szabadtéri programok is, úgyhogy mehet piknikezni, biciklizni, régi autókat vagy elfelejtett mesterségeket nézni. Arról nem is beszélve, hogy lesznek koncertek, és kiállítások is nyílnak. 

Április 9.

Máris elkezdheti a hétvégét csütörtökön is, ugyanis Budapest több pontján is lesznek jó bulik. A Klebersberg Kulturkúriában fellép a Szabó Balázs Bandája, most egy akusztikus szettel készülnek. Ha inkább valami hangosabbra vágyik, akkor nem kérdés, hogy a Barba Negrába megy Laibach-koncertre. Az A38-on is lesz buli, ott a Berlin Fesztiválra lehet bemelegíteni Kid Simus és Zagar bulijával. Ha viszont újcirkusz előadást nézne, akkor a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizsi éjjel című darabjára menjen a Művészetek Palotájába. 

Április 10. 

Pénteken már tényleg semmi sem állíthatja meg a bulizástól, kivéve azt a tényt, hogy elkezdődik a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál jobbnál jobb filmekkel. Mozi után viszont mehet az A38 hajóra Kelemen Kabátban, majd The Pills bulira, később pedig indie zenékre táncolni, miközben a Castro Bistro meg a 15 éves szülinapját ünnepli. 

Április 11.

Szombaton napközben a Vasúttörténeti Parkba akár gyerekekkel is kilátogathat, ott tartják ugyanis az Oldtimerek hétvégéjét, a Ludwig Múzeumban pedig megnézheti a világhíres Zsigmond Vilmos fotóit és filmjeit. Állítólag szép idő lesz, így kinézhet a Tweed Kerekezésre, hogy a '20-as évekbe biciklizze magát vissza, vagy mehet Etyekre piknikezni házilag készült ételekkel és kiváló borokkal. Zuglóban Verspiknik lesz, József Attila egykori lakóhelye közelében versekkel és koncerttel. De azért azt se felejtse el, hogy jubileumi Versünnep Fesztivál is lesz a Nemzeti Színháznál. Ha este zenére vágyik, akkor a Sex Action 25 éves szülinapi buliján kívül a Magashegyi Underground lemezbemutató koncertjére is mehet. A Muzikumban Belga-performance lesz, a Gozsdu Manóban pedig Amber Smith

Április 12. 

Vasárnap akár gyerekekkel is jó program Tapolcán az Elfeledett Mesterségek Fesztiválja, de kezdetét vette a Budapesti Tavaszi Fesztivál is, ahol a koncertek mellett előadások és kiállítások is várják az érdeklődőket. Vagy mehet a Jurányiba, ahol ZS-kategória címmel a Gólem Színház és Dumaszínház közös produkcióját nézheti meg.

Április 13. 

Hétfőn nézzen el moziba és ismerje meg Anti történetét, aki a Snétberger Zenei Tehetség Központba kap felvételt és talán kitörhet a romatelepről, ahol egészen addig élt. A tititá dokumentumfilm körbejárja, hogy vajon lehet-e zenész egy olyan gyerekből, aki még a kottát sem ismeri és nem tudja, mit jelent a próba. Ha pedig szereti a Mary Popkids zenéjét, akkor nézze meg Kama szólóbuliját az A38-on. 

Április 14.

Kedden történetfelolvasó maratont tartanak a Centrál Színházban, ennek témája a gyerekeket családon beül ért erőszak és bántalmazás. Ha nem ide megy, akkor megnézheti azt is, milyen, amikor írók stand-upolnak, vajon vicces-e Karafiáth Orsolya, Nyényei Pál, Teslár Ákos vagy éppen Végh Zsolt. 

Április 15.

Szerdán nézze meg az Utam az Iskolába című dokumentumfilmet, ami négy kisgyerekről szól a világ négy pontján, akik minden nap hatalmas távokat tesznek meg csak azért, hogy iskolába járhassanak. Vagy két vígjáték közül is választhat. Az egyik a Ne Zavarjatok! című francia komédia, a másik pedig a Hírnév ára, ami szintén egy francia-belga vígjáték. 

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek