Döntse el, jó fotós-e Jeff Bridges!

Jeff Bridges jó fotós?

Azt mindenki tudja, hogy Jeff Bridges Oscar-díjas színész, de azt már kevesebben, hogy emellett komolyan fotóz is. Képeit persze nagyrészt a forgatásokon készíti, szóval mondható akár standfotósnak is, első fotóalbuma 2003-ban jelent meg, 2013-ban az International Center of Photography Infitity-díját is megkapta. Bridges személyes ismertségének és izgalmas látásmódjának következtében fotói egészen sajátos bepillantást adnak a színészek és a filmkészítők munkájába. 

Sajátos stílusához hozzátartozik, hogy egy Wide-Lux fényképezőgépet használ, amely nem digitális gép, viszont panorámaképeket lehet vele készíteni.

A színész még az iskolában kezdett érdeklődni a fotózás iránt, de ahogy a színészi karrireje elindult, a fotózás háttérbe szorult, egészen 1976-ig, amikor elkezdték forgatni a King Kong remake változatát. Bridges ebben egy paleontológust játszott, aki egy Nikon gépet hurcolt magával bárhová is ment. 

"A Wide-Lux gép az esküvőm napján került vissza az életembe. Mark Hanauer készített néhány képet róluk és a buliról. Nagyon csodáltam őket, ahogy megmutatták a mozgást és az összefolyó időt. Annyi információ volt egy képen, és ezeket meg lehetett látni. A gép perifériás látószögének köszönhetően több történetet mesélt el, egyetlen képben" -mesélete el az Agonostica-nak. 

Gép ide vagy oda, nézze meg Bridges képeit, és döntse el, jó fotós-e a színész!

07
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra