#VILÁGOM

Most ingyen olvashatja a Met félezer könyvét

2015. március 31., kedd 14:04

Elképesztően menő ötlettel állt elő a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met): 422 kiadványát ingyenesen elérhetővé tette PDF formátumban, amelyek közül bármelyiket egyetlen kattintással (valóban nem kell hozzá még regisztráció sem, teszteltük!) le is mentheti. Az alábbi albumért például 118 dollárt (körülbelül 33 ezer forintot) kell fizetni az Amazonon, de ha önnek jó a PDF formátum is, akkor ingyen megúszta, írja az openculture.com.

ajanlo
Fotó: metmuseum.org

Nem ez volt egyébként a múzeum első olyan lépése, amivel azoknak kedvezett, akiknek nincs pénzük vagy lehetőségük ellátogatni a kiállításaikra: néhány évvel ezelőtt például több mint 400 ezer művészeti alkotás nagy felbontású fotóját tették elérhetővé. Ha kíváncsi rájuk, ide kattintva megnézheti őket. Ha pedig már ott jár, pillantson bele Van Gogh The Drawings c. füzetébe, vagy a francia art decóról szóló könyvbe – és ha nagyon unatkozik, akár a Met 1972-es Használati útmutatóját is letöltheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta