#VILÁGOM

Végre szelfizhet Mona Lisával! És ha akarja, meg is csöcsörészheti.

2015. március 23., hétfő 09:25

Nehéz dolga van annak, aki múzeumban szelfizne a kiállított tárgyakkal: egyrészt sokszor alig lehet hozzájuk férni, másrészt a legtöbb helyen tiltják is a fotózást, harmadrészt pedig az új dilit, a szelfibotokat eleve csak a ruhatárig engedik be. A Fülöp-szigetek fővárosában erre a piaci résre mozdultak rá, így jött létre Manilán a világ első szelfimúzeuma, az Art In Island. Ami pedig a legjobb: nem egyszerűen reprókat szereztek be (hisz lássuk be, az azért unalmas volna), hanem teljesen újraértelmezték a szelfizés kereteit. Itt a látogatók akár be is léphetnek a képekbe - vagy azok lépnek ki közéjük, hajtás után kiderül, hogyan!

"Akárhányszor múzeumba megyünk, mindenhol azt várják el, hogy csak csendben nézelődjünk. Még csak bizonyítékunk sincs arra, hogy ott jártunk" – indokolja Facebookon a különös múzeum létrejöttének okát az alapító. Így náluk az interaktív sétának köszönhetően a megcsömörlött múzeumba járók megtapogathatják, ráülhetnek és meg is mászhatják többek között a Mona Lisát vagy Van Gogh Csillagos éj című festményét. A legtöbb művet pedig úgy tervezték, hogy "valami" hiányzik róla: akkor lesznek teljesek, ha mi magunk részesei leszünk az installációnak. A legjobb: a múzeumot végigjárni mindössze két órába telik. Még több fotót vagy ide vagy az alábbi képre kattintva láthat – nekünk mindenesetre Millet Kalászszedőinek újraértelmezése az egyik kedvencünk.

Kattintson a képre, ha megnézni, milyen kreatívak a látogatók!
Kattintson a képre, ha megnézni, milyen kreatívak a látogatók!
Fotó: Facebook / Art in Island
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta