#VILÁGOM

Ismerje meg a fából faragott dadaizmust!

2015. március 17., kedd 16:56

Feltételezhetően a klasszikus felhúzhatós szerkezetek vagy éppen a gépipar egyik legkorábbi példája, a kakukkos óra ihlették meg a kortárs japán művészt, Kazuaki Haradát, akinek műveiben a fogaskerekeken kívül nemcsak a mechanika, de a hidraulika és a pneumatika témája is egyaránt felfedezhető. Bár mi nem keresnénk ilyen mélyértelmű dolgokat a háttérben, megelégszünk azzal is, hogy a játékos, de teljesen értelmetlen szerkezeten bármikor elmosolyodunk, ha ránézünk.

kazuaki-harada-hamlet.gif
Fotó: automaton.jugemcart.com

A fiatal japán faműves az angliai székhelyű automata készítő mesternél, Matt Smithnél kezdte el kitanulni a tekerős és felhúzhatós szerkezetek elkészítését, majd nyitott egy saját boltot a másfél millió lakost számláló Yamaguchi prefektúrában – írja a spoon-tamago.com. Az egyre ötletesebb játékokban utazó Harada megkéri az árát a kézzel készített tárgyaknak, munkái átlagosan 28.000-40.000 japán yen (kb.66.079-94.379 forint) között mozognak az online boltjában, de érdemes őt követni az Instagramon és a Youtube-on is, ahova napi rendszerességgel tölti fel legújabb agyszüleményeit.

kazuaki-harada-LOL.gif
Fotó: automaton.jugemcart.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta