Bulgáriában is díjat nyert a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Torino és Szibéria után Bulgáriában is díjat nyert az utóbbi évek egyik legnépszerűbb magyar filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. A Szófiában megrendezett nemzetközi filmfesztiválon a legjobb rendező díját vehette át Reisz Gábor, írja a HVG.

A 19. alkalommal megtartott szófiai nemzetközi filmfesztivál a térség jelentős nemzetközi seregszemléje és Bulgária első számú filmfesztiválja. A versenyprogramban 12 játékfilm indult, a nemzetközi zsűri elnöke Stefan Komandarev bolgár rendező volt. Reisz Gábor személyesen vette át az elismerést a záróceremónián.

Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-zeneszerző VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmje elsőprő kritikai és közönségsiker volt. November végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is elnyerte Reisz Gábor alkotása. A rangos olasz fesztivál hivatalos díjai mellett a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást, továbbá a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is Reisz Gábor alkotása kapta.

Februárban a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban a „Spirit of Fire” nemzetközi filmfesztivál Bronz Tajga díját nyerte el Reisz, és azt se felejtsük el, hogy önök szerint is a tavalyi év legjobbja az, hogy volt valami furcsa és megmagyarázhatatlan film. Amire ráadásul több mint ötvenezren elmentek már a mozikba.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek