Norvég családapa vicces vívódásait szeretnék látni a magyarok a moziban

Egy fanyar humorú norvég komédiát szavaztak be a magyar mozikba a Magyarhangya filmes közösség rendhagyó filmfesztiváljáról. Az elmúlt hónapokban zajlott Scope50 projekt egyszerre közönségszavazás, filmfesztivál és verseny is volt, amelyben idén a Berlinálén is díjazott norvég Ole Giæver filmje nyert, így tavasztól a magyar mozikba is érkezik az Out Of Nature című film - derült ki a Magyarhangya híréből. 

A SCOPE50 egy Európai Uniós program keretében meghirdetett program, mely európai szerzői filmek népszerűsítésének támogatására 50 olyan filmrajongót keresett, akik szívesen kipróbálnák magukat a filmek népszerűsítésében, és akik közösségépítésben is aktívan közreműködnének. Az öt résztvevő országban (Anglia, Ausztria, Csehország, Lengyelország és Magyarország) 10-10 filmet értékeltek a résztvevők egy zártkörű online filmfesztivál zsűrijeként, majd kiválasztották a szerintük legjobbat. A kísérletet itthon a Magyarhangya vezette, és - a többi résztvevő országtól eltérően - nem csak online találkozhattak a filmrajongók, hanem 3 filmet közösen nézhettek és elemezhettek, sőt ebben esztéták és filmforgalmazók is segítették őket. 

Az Out Of Nature egy családapa hétvégi elvonulását mutatja be miközben a belső monológjain keresztül megismerhetik a nézők a gondolatait, érzéseit, másokról alkotott véleményét. A főhős, Martin hiába családapa, gondolatai néha mégis infantilisek, triviálisak és profánok, de közben őszinték és viccesek, miközben Martin szeretne megfelelni a felnőtt férfi ideálnak is. A film az idei Berlinálén is nagy sikerrel szerepelt és elnyerte az Europa Cinemas-díjat. Tavasztól tehát a mozikban lehet látni a filmet, ha pedig érdekelné, mi volt ez az egész, ne felejtsen el jelentkezni a jövő évi zsűrizésre, hátha akkor ön mondhatja meg mi menjen a mozikban! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra