#VILÁGOM

Norvég családapa vicces vívódásait szeretnék látni a magyarok a moziban

2015. március 16., hétfő 17:08

Egy fanyar humorú norvég komédiát szavaztak be a magyar mozikba a Magyarhangya filmes közösség rendhagyó filmfesztiváljáról. Az elmúlt hónapokban zajlott Scope50 projekt egyszerre közönségszavazás, filmfesztivál és verseny is volt, amelyben idén a Berlinálén is díjazott norvég Ole Giæver filmje nyert, így tavasztól a magyar mozikba is érkezik az Out Of Nature című film - derült ki a Magyarhangya híréből. 

A SCOPE50 egy Európai Uniós program keretében meghirdetett program, mely európai szerzői filmek népszerűsítésének támogatására 50 olyan filmrajongót keresett, akik szívesen kipróbálnák magukat a filmek népszerűsítésében, és akik közösségépítésben is aktívan közreműködnének. Az öt résztvevő országban (Anglia, Ausztria, Csehország, Lengyelország és Magyarország) 10-10 filmet értékeltek a résztvevők egy zártkörű online filmfesztivál zsűrijeként, majd kiválasztották a szerintük legjobbat. A kísérletet itthon a Magyarhangya vezette, és - a többi résztvevő országtól eltérően - nem csak online találkozhattak a filmrajongók, hanem 3 filmet közösen nézhettek és elemezhettek, sőt ebben esztéták és filmforgalmazók is segítették őket. 

Az Out Of Nature egy családapa hétvégi elvonulását mutatja be miközben a belső monológjain keresztül megismerhetik a nézők a gondolatait, érzéseit, másokról alkotott véleményét. A főhős, Martin hiába családapa, gondolatai néha mégis infantilisek, triviálisak és profánok, de közben őszinték és viccesek, miközben Martin szeretne megfelelni a felnőtt férfi ideálnak is. A film az idei Berlinálén is nagy sikerrel szerepelt és elnyerte az Europa Cinemas-díjat. Tavasztól tehát a mozikban lehet látni a filmet, ha pedig érdekelné, mi volt ez az egész, ne felejtsen el jelentkezni a jövő évi zsűrizésre, hátha akkor ön mondhatja meg mi menjen a mozikban! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta