#VILÁGOM

Ilyen a tánc egy számítógép szemével

2015. március 13., péntek 09:03

Arctalan, pontokból és vonalakból álló alakoknak tűnik az ember táncolás közben Maria Takeuchi és Frederico Phillips legújabb kísérleti, as-phyx-i-a című projektjében, amelyben egy hivatásos táncos mozgását rögzítették a Microsoft Kinectjének segítéségével.

Takeuchi egyébként nemcsak társrendező volt, a videóban hallható zenét is ő maga készítette – digitális és analóg technikákat egyszerre alkalmazva. Phillips pedig emellett a látványért volt felelős.

as·phyx·i·a from Maria Takeuchi on Vimeo.

"Szerettünk volna minél különbözőbb technikákat ötvözni: a felvétel készítéséhez használt szenzorok egyáltalán nem drágák, maga az animáció elkészítéséhez pedig számos 3D programot és eszközt használtunk" – mondták projektjükről. A koreográfia is beszédes: a mozgás a korlátok nélküli élet és a szabadság iránti vágyat fejezi ki.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta