#VILÁGOM

Menstruációs betétekkel a nemi erőszak ellen

2015. március 12., csütörtök 18:29

“Mi lenne, ha a férfiak annyira undorodnának a nemi erőszaktól, mint a menstruációtól?”

Ez a tweet adta az ötletet Elonë Kastratiának, hogy olyan intimbetétekre tűzött üzenetekkel ragassza tele lakóvárosát, a németországi Karlsruhet, amelyek a nemi erőszak és a nemek közötti egyenlőtlenség problémájára hívják fel a figyelmet. Kastratia tavaly szeptember óta kereste a megfelelő alkalmat terve megvalósítására, és úgy érezte, hogy az idei Nőnap tökéletes erre. “Azt akartam, hogy az emberek tisztában legyenek ezekkel a problémákkal, és provokálni akartam” - mondta el a The Huffington Postnak. 

A terv úgy tűnik, bevált a Tumblrre posztolt fotóját eddig több, mint 250 ezren látták. “Nem gondoltam volna, hogy ez ekkora figyelmet kap. Én csak a városomban élőket akartam provokálni, mert elég nagyfokú itt a szexizmus.”

tumblr nkwsn04OVJ1tfa8hgo1 1280
Fotó: fotzenueberall / Tumblr

A nemi erőszak elleni furcsa kampány nemcsak nagy figyelmet, de visszhangot is bőven kapott, a támogató üzenetek mellett Kastratia megkapta azt is, hogy férfigyűlölő és csak a figyelemre vágyik. “Nem érdekel, hiszen egyáltalán nem gyűlölöm a férfiakat” - mondja a nő. “Számomra a feminizmus egyenlőséget jelent, ami meg a figyelemfelhívást illeti: igen, éppen azt akartam, hogy ez a téma figyelmet kapjon.”

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta