Csirkehálóból készült acélszobrok, amiktől leesik az álla

Kendra Haste nem mindennapi elfoglaltságot választott magának: galvanizált acélhálóból készít állatszobrokat, amelyek mérete csak attól függ, hogy kiállításokra szánják őket vagy privát gyűjteménybe. Haste a Royal College of Arton végzett és mint mondja, lenyűgöző számára, hogy egy olyan hétköznapi tárgy, mint például a csirkeháló, mi mindenre képes. "Az állatok tanulmányozásában engem leginkább az egyedi alkotások lelkének és karakterének azonosítása érdekel" – mesélt a művész a munkájáról. "Egy élő, 3 dimenziós tárgyat szeretnék létrehozni." 

Mi az a galvanizálás?

A galvanizálás – elektromos úton történő – tömör és sima fémbevonatok előállítása, a bevonó fém ionjait tartalmazó oldaltból, "fürdőből". Legtöbbször fémet vonnak be vékony fémréteggel, ritkább esetben műanyagot – olvasható a Wikipédián.

2010-ben egyébként a Historic Royal Palaces Haste-et kérte fel, hogy készítsen 13 szobrot, amelyet aztán a londoni Tower körül helyeztek el – egészen 2021-ig maradnak ott. Ha kíváncsi a hölgy munkáira, ide vagy a képre kattintva megtalálja őket!

kendrahaste.co.uk
kendrahaste.co.uk
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra