#VILÁGOM

Csirkehálóból készült acélszobrok, amiktől leesik az álla

2015. március 7., szombat 11:08

Kendra Haste nem mindennapi elfoglaltságot választott magának: galvanizált acélhálóból készít állatszobrokat, amelyek mérete csak attól függ, hogy kiállításokra szánják őket vagy privát gyűjteménybe. Haste a Royal College of Arton végzett és mint mondja, lenyűgöző számára, hogy egy olyan hétköznapi tárgy, mint például a csirkeháló, mi mindenre képes. "Az állatok tanulmányozásában engem leginkább az egyedi alkotások lelkének és karakterének azonosítása érdekel" – mesélt a művész a munkájáról. "Egy élő, 3 dimenziós tárgyat szeretnék létrehozni." 

Mi az a galvanizálás?

A galvanizálás – elektromos úton történő – tömör és sima fémbevonatok előállítása, a bevonó fém ionjait tartalmazó oldaltból, "fürdőből". Legtöbbször fémet vonnak be vékony fémréteggel, ritkább esetben műanyagot – olvasható a Wikipédián.

2010-ben egyébként a Historic Royal Palaces Haste-et kérte fel, hogy készítsen 13 szobrot, amelyet aztán a londoni Tower körül helyeztek el – egészen 2021-ig maradnak ott. Ha kíváncsi a hölgy munkáira, ide vagy a képre kattintva megtalálja őket!

kendrahaste.co.uk
Fotó: kendrahaste.co.uk
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta