#VILÁGOM

A kanadai jegybank is Spock kapitány rajongója

2015. március 4., szerda 14:46

Február végén, 83 éves korában elhunyt Leonard Nimoy, akit a legtöbben a Star Trek Spock kapitányaként ismertek. A színész akkora népszerűségnek örvend, hogy a rajongói azóta is a legkülönfélébb módokon emlékeznek meg róla. Ennek egyik része a pár napja indult, "Spocking" nevet kapott jelenség, amelyet az generált, hogy valaki rájött: a kanadai ötdollároson található Sir Wilfrid Laurier, az ország korábbi miniszterelnöke pár tollvonással meggyőzően rajzolható át dr. Spockká. Az eredeti felhívás a Design Canadától érkezett, akik meg is osztották a saját verziójukat.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a bankjegyek ilyen módon kezelése bizony rongálásnak minősülne – csakhogy az ügyben illetékes Bank of Canada szerencsére nem a magyar köztársasági elnök humorérzékével reagált a jelenségre. A Kanadai Jegybank nyilatkoztatban közölte: úgy döntöttek, nem illegális átrajzolni vagy eltorzítani az ötdolláros bankjegyüket. "Csak így tovább: a bank szerint a Spocking nem ütközik törvénybe" – olvasható a 680 News Toronto twitterén és nem is kellett kétszer mondani: az internetet azóta elözönlötték a rajongók művei.

Josianne Menard, a bank szóvivője mindazonáltal leszögezte: "A Kanadai Jegybank véleménye, hogy a bankjegyek összefirkálása abszolút nem helyénvaló, mivel azok az országunk szimbólumai és nemzeti büszkeségünk forrásai" – indokolta Menard egy emailben, felhívva a figyelmet arra is, hogy az ily módon átrajzolt bankjegyeket nem kötelesek elfogadni a boltok fizetésre.

Bár az amerikaiak 5 dollárosa nem alkalmas Spockingolásra, azért ők sem unatkoznak: korábban Bill Murray-t rajzoltak a sajátjukra. Ha kíváncsi a többi kreatív munkára, kattintson ide és csemegézzen az elkészült művek között

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta