#VILÁGOM

Tessék, ezt csinálják a szuperhősök két világmentés közt

2015. február 28., szombat 11:29

A szuperhősök életéből általában csak annyit látunk, hogy megmentik a világot, vagy hatalmas csatákat vívnak a gonosszal. De mi van az unalmas hétköznapokkal, vagy mikor a nagy csaták után meg kell javítgatni az elszaggatott kosztümjeiket, esetleg rájuk fér egy kis frizuraigazítás? Nem először foglalkoztatják a művészeket a a szuperhősök mindennapjai, tavaly Andreas Englund festményeit mutattuk be, most egy indonéziai fényképész, Edy Hardjoe játssza el kamerája előtt akciófigurákkal a legbanálisabb hétköznapi élethelyzeteiket. 

A szuperhősök élete egyáltalán nem mindig olyan izgalmas, mint ahogyan azt a képregények vagy a filmek mutatják. Az üresjáratokban ők is pontosan ugyanazt csinálják, mint bármelyikünk, némelyikük talán sokkal földhözragadtabb is, mint az átlagember. Hardjoe kimondottan olyan akciófigurákat használ a fotóihoz, amik nagyon élethűen visszaadják a karakterek vonásait, akár megszólalásig hasonlítanak a filmjeikben őket alakító színészekre. Kipróbálta, hogy képes-e ezekkel a figurákkal új történeteket gyártani és az eredményként született fotósorozatai alapján biztosan állíthatjuk, hogy igen, sikerült neki. A fényképeken nem sokat manipulál, inkább csak a technikai részleteket (például a figurákat megfelelő pozícióban megtámasztó pálcákat) szedi ki, esetleg a fényekkel játszik kicsit. A galériában megmutatjuk milyen, amikor a szuperhősök lazítanak, lánybúcsút tartanak, de megtudhatja Hulk titkos kozmetikai trükkjét, és kiderül az is, ki szervizeli a Batmobilt, vagy tartja tisztán Amerika Kapitány pajzsát. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta